Yaş pasta keki, diğer adıyla pandispanya, birçok tarifle hazırlanabilir. Evde mükemmel yaş pastalar yapabilmek için yaş pasta kekinin çökmesini engellemek adına dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu noktalar şunlardır:
Yaş Pasta Keki Malzemesi
Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır? Çırpma kabının içine yumurtaların aklarını koyarak, göz kararı şekerin bir miktarını ekleyin ve çırpma işlemine başlayın. Yumurta akları ve şeker yaklaşık 10 dakika çırpılmalıdır. Çırpıldıkça yumurta akları köpürüp kabararak sertleşmeye başlayacaktır. Daha sonra yumurtaların dört sarısını kalan şekerle ayrı bir kapta çırpın ve bir fincan suyu ilave ederek çırpmaya devam edin. Yumurta sarısı karışımının içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve tekrar çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş ilave ederek bir spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırın, bu işlem sırasında karışımın sönmemesine dikkat edin. Daha sonra tereyağı veya margarin ile yağlanmış kalıbınızı her yeri kaplayacak şekilde unlayın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve kalıbı bir iki kez tezgâha vurarak hamurun oturmasını sağlayın. Kalıbın altını alüminyum folyo ile sarın ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırına atarak yaklaşık 25 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğini test edebilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Kek piştikten sonra fırın telinin üstünde yaklaşık 10-15 dakika soğumaya bırakın ve daha sonra tezgâhın üzerine alın. Kek kalıbından veya tepsiden çıkartılarak tırtıklı bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayrılır. Arzuya göre her türlü kremayla kaplayarak yaş pastanızı tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |