Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş pasta keki, diğer adıyla pandispanya, birçok tarifle hazırlanabilir. Evde mükemmel yaş pastalar yapabilmek için yaş pasta kekinin çökmesini engellemek adına dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu noktalar şunlardır:

  • Fırını önceden 170-180 dereceye ısıtmalısınız.
  • Yaş pasta keki fırına atıldıktan sonra kesinlikle 15-20 dakika fırının kapağını açmamalısınız.
  • Kek pişip pişmediğini kontrol etmeden fırından çıkartmamalısınız, aksi takdirde kek çöker.
  • Kek ve pandispanya yapımında kesinlikle karbonat değil kabartma tozu kullanmalısınız.
  • Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz; kürdan temiz çıkmalı.
  • Kekin parçalara ayrılmadan çıkması için yağlı kâğıt, folyo veya kalıbı margarinle yağlayıp, un serperek pişirmelisiniz.
  • Kek soğumadan kesinlikle çıkartılmamalıdır; sıcak çıkarılan kek parçalanabilir.

Yaş Pasta Keki Malzemesi

  • Dört yumurta
  • Beş fincan şeker
  • Beş fincan un
  • Bir fincan su
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu

Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır?

Çırpma kabının içine yumurtaların aklarını koyarak, göz kararı şekerin bir miktarını ekleyin ve çırpma işlemine başlayın. Yumurta akları ve şeker yaklaşık 10 dakika çırpılmalıdır. Çırpıldıkça yumurta akları köpürüp kabararak sertleşmeye başlayacaktır.

Daha sonra yumurtaların dört sarısını kalan şekerle ayrı bir kapta çırpın ve bir fincan suyu ilave ederek çırpmaya devam edin. Yumurta sarısı karışımının içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve tekrar çırpın.

Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş ilave ederek bir spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırın, bu işlem sırasında karışımın sönmemesine dikkat edin. Daha sonra tereyağı veya margarin ile yağlanmış kalıbınızı her yeri kaplayacak şekilde unlayın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve kalıbı bir iki kez tezgâha vurarak hamurun oturmasını sağlayın.

Kalıbın altını alüminyum folyo ile sarın ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırına atarak yaklaşık 25 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğini test edebilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.

Kek piştikten sonra fırın telinin üstünde yaklaşık 10-15 dakika soğumaya bırakın ve daha sonra tezgâhın üzerine alın. Kek kalıbından veya tepsiden çıkartılarak tırtıklı bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayrılır. Arzuya göre her türlü kremayla kaplayarak yaş pastanızı tamamlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikro Dalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikro Dalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ayvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ayvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri