Zencefilli KekZencefilli kek, çay saatlerinizi keyiflendirecek harika bir lezzettir. Zencefil, vücut için birçok yararı olan bir bitkidir. Özellikle soğuk günlerde keklerinizi zencefil ile tatlandırarak bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz. Zencefilli Kek İçin Malzemeler
Zencefilli Kek Nasıl Yapılır? Diğer keklerde olduğu gibi zencefilli kek hazırladığımızda kullanacağımız bütün malzemeleri 3-4 saat kadar oda sıcaklığında bekletmeliyiz. Zencefilli kekimize tereyağımızı çukur bir kabın içine alarak başlıyoruz. Tereyağımızı mikser yardımı ile akışkan bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Akışkan kıvama alan tereyağının içine esmer şekeri ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Şeker ve tereyağı krema kıvamı alıncaya dek çırpmaya devam ediyoruz. Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtaları teker teker tereyağının içine ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Şimdi yavaş yavaş sütü karışımımızın içine ekleyeceğiz. Sütümüzü eklerken çırpmaya devam etmeliyiz. Başka bir kabın içine un, kabartma tozu, zencefil ve tuzumuzu eleyerek alıyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz. Kuru malzemeler birbiri ile iyice karıştıktan sonra yumurtalı harcımızın içine kuru malzemeleri ilave ederek 5 dakika kadar çırpıyoruz. Pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde ettikten sonra kekimizi pişireceğimiz kalıbımızı önce katı yağ ile yağlıyoruz ve üzerine un serperek kalıbımızın her tarafını un ile kaplıyoruz. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız kek hamurunu kalıbımıza boşaltıyoruz. Kekimizi 160 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından almadan önce muhakkak pişip pişmediğini test etmeliyiz. Pişen kekimizi fırından alarak bir süre soğuması için bırakıyoruz. Kalıbımızı servis tabağına ters çevirerek çıkarıyoruz ve dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet Olsun Bu zencefilli kek tarifi, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve sağlığınıza katkıda bulunacak. Zencefilin antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz. Ayrıca, esmer şeker kullanımı kekinize karamelize bir tat katarak lezzetini artıracaktır. Kekinizi daha da özel kılmak için üzerine pudra şekeri serpebilir veya yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Bu tarifle, misafirlerinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Zencefilli kek tarifini okuduktan sonra, bu lezzeti denemek için sabırsızlanıyorum. Zencefilin sağlığa faydaları ve kekin sıcak kış günlerinde içimizi ısıtacağı düşüncesi çok cazip. Peki, bu keki yaparken zencefil tozunun yanı sıra taze zencefil de kullanmayı düşündünüz mü? Belki de bu, kekin lezzetini daha da artırabilir. Ayrıca, kekin pişerken evde yayacağı muhteşem koku da bir başka artı değil mi? Sizce bu tarifteki esmer şekerin verdiği karamelize tat, beyaz şeker kullanıldığında aynı etkiyi yaratır mı?
Cevap yazZiverbey, zencefilli kek tarifini denemek için sabırsızlanman çok güzel! Zencefilin sağlığa olan faydaları gerçekten etkileyici ve kış günlerinde sıcak bir kekin keyfi bir başka. Taze zencefil kullanmayı düşündüğünü belirtmen harika bir fikir; taze zencefil, kekin lezzetini zenginleştirebilir ve daha yoğun bir aroma katabilir.
Kek Pişerken Yayılacak Koku ise gerçekten muhteşem bir detay. Zencefilin ve diğer baharatların pişerken yaydığı koku, evde sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratır.
Şeker Tercihleri konusuna gelince, esmer şekerin kekte yarattığı karamelize tat, beyaz şekerle elde edilemeyecek bir derinlik katıyor. Esmer şeker, melas içeriği sayesinde keke farklı bir lezzet ve nemlilik katarken, beyaz şeker daha hafif bir tat sağlıyor. Her ikisinin de kendine has bir yeri var, fakat esmer şeker kullanmak, tarifine hoş bir dokunuş ekleyebilir. Denemelerin sonucunu merak ediyorum!