Kek Pişirmenin Püf Noktaları
15 Mayıs 2024

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları, Mutfağımızda en çok pişen, küçük büyük, hepimizin çok sevdiği ve Annelerimizin yaptığı keklerin tadı hala damağımızda, dünyanın en güzel kekleriydi, bizim için. Kek yapmayı herkes çoğunlukla çok sever, tabii ki sevgimizi katarak yapmamız lazım.

Kek yapanlar bilirler, kabarmayan kekler her zaman sorun olmuştur. Bir hevesle çırpılıp fırına verilen ve sönük bir şekilde çıkan, içi hamur kalmış kekler, hayal kırıklığına uğratabilir. Aslında tüm bunların yanında, kekin içerisindeki malzemelerin eşit dağılmasından tutunda üzerindeki süslerin, rengini kaybetmemesine kadar ve ayrıca fırınımızı da iyi tanımanız gereklidir. Özellikle, kek yapımında bu çok önemlidir. Mikrodalga fırın, kullandığınızda pişirme süresi ve sonuç değişken olabilir. Bunlara maruz kalmamak için ve güzel kekler yapmak için, sizlere kek pişirmenin püf noktalarını vererek, sizlere faydalı olacağından, işlerinize kolaylaştıracaktır. İnceliklerini ve kabarmış kek yapabilmek için, önce mutfağımızdaki temel kurallarına dikkat etmemiz gerekecek. Bunlar için, kek pişirmenin püf noktalarını sıralayalım.

  • Kek için gerekli olan malzemeleri kesinlikle oda sıcaklığında olmalı, kek yapmaya başlamadan birkaç saat önce malzemelerimizi dolaptan çıkarmalıyız.
  • Kek yapımına geçmeden önce kalıbımızı yağlayıp, üzerine un serpip unun fazlasını almalıyız. Hatta bu şekilde buzdolabında bekletirsek kekimiz kalıptan daha kolay çıkar.
  • Malzemeleri çırparken en önemli kural, şekerin erimesi ve yumurtanın kreme kıvamında kabarmasıdır.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekimiz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
  • Kekimizi kalıptan çıkartırken ılınması gerek, iyice soğuyunca da çıkartmak riskli olur, burada kural ne sıcak ne soğuk ılık olacak.
  • Kek fırına sürüldükten sonra en az 20 dk. Kapağını açmamalıyız.
  • Keklerimizi 150-180 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirmeliyiz.
  • Kabartma tozu kullanılan tariflerde soğuk fırına verebiliriz kekleri ancak karbonat kullanıyorsak kesinlikle sıcak fırına vermeliyiz.
  • Hamurumuzun içine koyacağımız meyve ve çerezleri una ya da nişastaya bulayıp, en son içine koymalıyız. Hatta hiç karıştırmadan üzerine bırakmalıyız.
  • Kekimize koyduğumuz un, kabartma tozu, vanilya, kakao gibi malzemeleri karışımın tam olarak gerçekleşmesi için eleyip koymalıyız.
Eğer bu kurallara uyup, kekimizi yaparsak lezzetli ve çok güzel kabarmış kekler elde ederiz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaş Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebralı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebralı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kaç Dakikada Pişer

Kek Kaç Dakikada Pişer

Pufuduk Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pufuduk Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri