Jöleli Kek Jöleli kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı bir tatlıdır. Özellikle üzerindeki meyvelerle birleşen mayhoş tat, bu lezzeti denediğinizde sizi de müptelası yapacaktır. Hazırlanışı da oldukça kolay olan jöleli kek için ölçülere özellikle dikkat etmeniz, kıvamını tutturmanız açısından oldukça önemlidir. Misafirlerinize özel ve farklı bir lezzet arayanlar için şimdi tarifinden ve malzemelerinden bahsedelim. Jöleli Kek Malzemeleri
Kreması için
Jölesi için
Süslemek için
Jöleli Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle kekimizi hazırlamak için derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar mikser yardımıyla çırpalım. Diğer malzemeleri de sırasıyla ilave edelim ve spatula yardımıyla malzemelerin en altından üste çıkaracak şekilde karışıma ekleyelim. Kelepçeli kalıbı, fırının içinde yağlı kâğıt serili tepsinin içine dökelim ve önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkardığımız kekin üzerini nemli bezle örtelim ve soğumasını bekleyelim. Kekimiz soğumaya bırakılırken, kremasını hazırlamak için şeker, süt, nişasta ve unu tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyelim ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ardından kutu kremayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırıcı yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım ve hazırlanan kremayı pişen kekin üzerine dökelim. Donması için bir süre bekleyelim. Kek ve kremamız hazırlanmışken, jölesini hazırlarken de tencereye toz şeker, vişne suyu, nişasta ve 1 paket vanilyayı sırasıyla ekleyelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Krema üzerine kaplayacak şekilde dökelim. Oda sıcaklığında bir müddet dinlenen jöleli kekimizi buzdolabında 1 gün bekleterek iyice kendine gelmesini sağlayalım ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim. Afiyet Olsun. |