Pankek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, muz gibi meyvelerin yanında kek grubu olarak da tüketebilirsiniz tercih tamamen sizin. Eğer hiç denemediyseniz hemen şimdi vereceğim tarifle sizlerde pankekle tanışın ve artık düzenli yaptığınız tarifleriniz arasında sıraya koyun. Şimdiden hepinizin ellerine sağlık.

Pankek, ilk olarak Eski Yunan mutfağı keşfetmiştir. Boyutu nerdeyse 10 cm olan pankek oldukça lezzetlidir. Diğer bir deyişle küçük pofuduk hamur parçalarıdır. Görünüşü itibariyle de özellikle çocukların oldukça hoşuna gider. Yumuşak ve ağızda dağılma özelliğiyle vazgeçilmez bir lezzet olmuştur. Özellikle Amerikalılar pankeki çok tüketen bir ülke olmakla beraber pankeki sade de yemezler. Yanında çay üzümü ya da akçaağaç şurubuyla birlikte tüketirler. Böyle de olunca yüksek kalori tüketmiş oluyolar ve bu da fazla kilolara sebebiyet veriyor.

Son yıllar da ise güzel Türkiyemizde oldukça tanınmıştır. Gerek kahvaltılar da gerek beş çaylarında sıkça tükettiğimiz bir lezzet haline gelen pankek krepe çok benzediğinden sürekli bu ikili karıştırılır. Oysaki aralarında birkaç dikkat çeken farklılıklar vardır. Misal, krep hamuruna kabartma tozu katılmaz ve incemsi daha büyük bir yapıya sahiptir. Ayrıca pankek şekerli bir yapıya sahiptir. Yani ikisi çok benzer tarifler olmakla beraber ikisi de oldukça önemli iki ayrı lezzettir.

Pankeke birçok farklı coğrafyalarda farklı isimler vermişlerdir. İngilizlerin Hotcake ya da Pancake olarak kullandıkları bu terim Türkçe karşılığı tava kekidir. Buradan da anlıyoruz ki yapım aşamasında tava kullanılır.

Pankek malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pankek pişirirken kullanmak için
  • Sıvı yağ
Pankek servis etmek için tavsiyeler
  • Muz, kivi, çilek, bal, reçel, çikolata
Pankek Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak, yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Daha sonra un, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde bir hamur elde edilir. Hamur hazır olduktan sonra teflon ya da yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ koyulur ve ocağa alınır. Yağ biraz kızartılır ve daha sonra büyük bir kaşık yardımıyla hamur slınır ve tavaya dökülür. Dökülen hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Bir yüzü pişince spatula ile çevrilerek her iki tarafı da pişirilir. Artık piştikten sonra üzerine tercihinize göre pudra şekeri serpilerek damak tadınıza göre kivi, muz, çilek, bal, çikolata, reçel ile servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mikrodalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri