Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta unlu kek, hamurunun içerisine galeta unu koyularak yapılan farklı bir kek türüdür. Galeta unu evde bayat ekmeklerden yapılabilmektedir. Böylece hem bayat ekmekler kullanılıp israf edilmemiş hem de farklı yemeklerde kullanılmış olur. Ancak galeta unlu kek tarifinde hazır galeta unu kullanmak gerekiyor.

Galeta Unlu Kek Malzemeleri
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti
Şerbeti İçin Malzemeleri
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Galeta Unlu Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak kremayı hazırlayıp soğumaya bırakabiliriz. Bir tencere içerisine un, nişasta ve toz şeker koyulur ve karıştırılır. Üzerine soğuk süt yavaş yavaş eklenerek orta ateşte ocağa alınır. Krema kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp koyu kıvam alması sağlanır. Krema göz göz kabarınca ocaktan indirilir. Kremanın ilk sıcaklığı geçip ılınınca içerisine bir paket toz krem şanti koyup mikser ile iyice çırpılır.

Kek hamurunu hazırlamak için bir karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında bir süre bekletilmiş yumurtalar kırılır. Yumurtanın üzerine toz şeker eklenip çırpılır. Şeker eriyip beyaz krema kıvamına gelince sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra da galeta unu, Hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve iri kıyılmış ceviz içi koyulup çırpılmaya devam edilir. Bütün malzeme karışınca, yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirilir.

Bir tencere içerisine toz şekeri koyup kısık ateşte eritiyoruz. Toz şeker eriyip renk değiştiriyor yani karamel oluyor. Şeker eriyince üzerine soğuk su ekliyoruz. Su eklenince önce şeker sertleşiyor ama daha sonra eriyor. Şekerin sertliği çözünüp eriyince 2-3 damla limon sıkılır ve ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Galeta unlu kek pişince fırından çıkartılıp yaklaşık beş dakika kadar bekletilir. Üzerine ılık şerbet dökülür ve çekmesi beklenir. Hazırladığımız krema dökülür ve tepsinin üzeri streç ile kapatılıp buzdolabında bir gece bekletilir.

Galeta unlu kek servis yapılacağı zaman buzdolabından çıkartılıp dilimlenir. İsteğe göre üzerine farklı süslemeler yapılabilir. Galeta unlu kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nutellalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nutellalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri