Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek

Mandalinalı kek, kek yapmak için birçok farklı malzeme kullanılarak hazırlanabilir. Ceviz, kakao, havuç, ıspanak, incir, portakal, muz gibi aklınıza gelebilecek her türlü malzemeyi kullanarak pişireceğiniz keklerle çay saatlerinize ayrı bir keyif katabilirsiniz. İşte mandalina kullanarak hazırlanan bu keki, farklı lezzeti ile özellikle kış aylarında sıkça tercih ederek pişireceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz kekimizi hazırlamaya başlayalım. Malum, çay saatine kadar yetiştirmemiz gerekir.

Mandalinalı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (tercihen mısır özü yağı)
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kekin Üzerine Sürmek İçin

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Mandalinalı Kek Nasıl Yapılır?

Kekimizin yapımına toz şeker ve sıvı yağı çırpmakla başlayalım. Malzemeleri derin bir kâsede mikserle iyice çırpınız. Daha sonra içine yumurtaları ilave ederek, çırpmaya devam edin. Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Kekinizin kabarmasına etki edecek en önemli unsurlardan biri budur. İyice çırptığınız yağ, toz şeker ve yumurta karışımına, taze mandalina suyunu ilave ederek çırpmaya devam edin.

Başka bir kâsenin içinde elenmiş unu, kabartma tozunu, toz zencefili, tarçını karıştırın. Yumurtalı karışımın içine portakal kabuğu rendesini, vanilyayı, kuş üzümünü ve iri çekilmiş cevizi ilave ederek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz un karışımını yavaş bir şekilde karışımın içine ekleyin. Bu aşamada artık mikser kullanmayın. Karıştırma işlemini tahta kaşıkla yapın. Bu şekilde kek hamurunuzdaki havanın sönmemesini sağlarsınız. Bu da kekinizin istediğiniz gibi kabarmasına yardımcı olur.

Kek kalıbınızı hafifçe yağlayarak, hazırladığınız kek hamurunu bekletmeden içine dökün. Üzerine koymak için bir kabın içinde unu, yemeklik tereyağını, toz şekeri ve toz tarçını karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kekinizi fırına koymadan önce üzerine gezdirin.

Daha önceden 175 derecede ısıttığınız fırının içine kek kalıbını koyarak, kekinizi pişirmeye başlayın. Fırınınızın kapağını ilk yirmi dakika boyunca açmamanız gerekiyor. Kabarmış olan kekinizin sönmesini istemiyorsanız, bu tavsiyemize dikkat etmeniz gerekir. Kekiniz yaklaşık olarak 30-40 dakika içinde pişmiş olacaktır. Pişince fırından çıkararak, soğumasını bekleyin. Soğumadan kesmeye kalkışmayın. Kekiniz sıcakken kesilirse dağılabilir. İyice soğumuş olan keki bir servis tabağına alarak, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pufuduk Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pufuduk Kek Tarifi ve Malzemeleri