Kek Kalıbında Kek
soru
şeyma 28 Mayıs 2024 Salı

merhaba ;

kek kalıbında kek pişirmek istediğim zaman 45 dakika gibi bir sürede ancak pişiyor, uzun süre fırında kalması kekimin yüzeyinin kurumasına ve hatta bazı yerlerinin yanmasına sebep oluyor. bunun için ne yapmalıyım?


Önceki Cevaplar
cevap
Admin 01 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba şeyma hanım,

Kekinizin yüzeyinin kuruması ve yanmasını önlemek için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Fırın Sıcaklığı: Fırınınızı daha düşük bir sıcaklığa ayarlayarak (örneğin 160-170°C) daha uzun sürede pişirerek kekinizin içinin daha eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.

2. Fırının Raf Seviyesi: Kek kalıbını fırının orta rafına yerleştirerek üstünün fazla kurumasını önleyebilirsiniz.

3. Kalıp Seçimi: İyi bir Isı Dağılımı sağlayan kaliteli bir kek kalıbı kullanın. Silikon veya kalın metal kalıplar daha eşit pişirme sağlayabilir.

4. Folyo Kullanımı: Kekinizin üstünün fazla kurumasını önlemek için pişirme süresinin son 15-20 dakikasında üstüne alüminyum folyo örtebilirsiniz.

Umarım bu öneriler kekinizin daha iyi pişmesine yardımcı olur. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Kek Kaç Derecede Pişer
Kek Kaç Derecede Pişer
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri
Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Trileçe Tarifi ve Malzemeleri
Trileçe Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
;