kek kalıbında kek pişirmek istediğim zaman 45 dakika gibi bir sürede ancak pişiyor, uzun süre fırında kalması kekimin yüzeyinin kurumasına ve hatta bazı yerlerinin yanmasına sebep oluyor. bunun için ne yapmalıyım?
Önceki Cevaplar
Admin 01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba şeyma hanım,
Kekinizin yüzeyinin kuruması ve yanmasını önlemek için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Fırın Sıcaklığı: Fırınınızı daha düşük bir sıcaklığa ayarlayarak (örneğin 160-170°C) daha uzun sürede pişirerek kekinizin içinin daha eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
2. Fırının Raf Seviyesi: Kek kalıbını fırının orta rafına yerleştirerek üstünün fazla kurumasını önleyebilirsiniz.
3. Kalıp Seçimi: İyi bir Isı Dağılımı sağlayan kaliteli bir kek kalıbı kullanın. Silikon veya kalın metal kalıplar daha eşit pişirme sağlayabilir.
4. Folyo Kullanımı: Kekinizin üstünün fazla kurumasını önlemek için pişirme süresinin son 15-20 dakikasında üstüne alüminyum folyo örtebilirsiniz.
Umarım bu öneriler kekinizin daha iyi pişmesine yardımcı olur. Afiyet olsun!
merhaba ;
kek kalıbında kek pişirmek istediğim zaman 45 dakika gibi bir sürede ancak pişiyor, uzun süre fırında kalması kekimin yüzeyinin kurumasına ve hatta bazı yerlerinin yanmasına sebep oluyor. bunun için ne yapmalıyım?
Merhaba şeyma hanım,
Kekinizin yüzeyinin kuruması ve yanmasını önlemek için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Fırın Sıcaklığı: Fırınınızı daha düşük bir sıcaklığa ayarlayarak (örneğin 160-170°C) daha uzun sürede pişirerek kekinizin içinin daha eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
2. Fırının Raf Seviyesi: Kek kalıbını fırının orta rafına yerleştirerek üstünün fazla kurumasını önleyebilirsiniz.
3. Kalıp Seçimi: İyi bir Isı Dağılımı sağlayan kaliteli bir kek kalıbı kullanın. Silikon veya kalın metal kalıplar daha eşit pişirme sağlayabilir.
4. Folyo Kullanımı: Kekinizin üstünün fazla kurumasını önlemek için pişirme süresinin son 15-20 dakikasında üstüne alüminyum folyo örtebilirsiniz.
Umarım bu öneriler kekinizin daha iyi pişmesine yardımcı olur. Afiyet olsun!