Reçelli Kek: Tatlı Bir Kaçamak Reçelli kek, aniden gelen misafirlerinize evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir kek çeşididir. Aynı zamanda, kendinizi şımartmak adına da kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İçeriğinde kullanılan reçeli, damak tadınıza uygun olarak çeşitli meyve reçelleriyle hazırlayabilirsiniz. Reçelli kek, yöresi tam olarak bilinmemekle birlikte, şerbetsiz bir tatlı olduğundan kalori oranı nispeten düşüktür. Evde hazırladığınız kendi el yapımı reçellerinizi bu lezzetli kek tarifinde kullanabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Reçelli Kek'in Malzemeleri (10-12 Kişilik)
Reçelli Kek Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve şekeri, derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla iyice köpürünceye kadar çırpın. Karışıma topaklanmaması için sıvı malzemelerden başlayarak sıvı yağ, su ve reçeli ilave edin. En son unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu kek hamurlarında en son katılır ve fazla karıştırılmaz. Kabartma tozu ve vanilyayı da en son karışıma ekleyerek düşük ayarda mikser yardımıyla biraz daha çırpın. Karışımı tezgâha 3 kere vurarak hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın ve önceden yağladığınız kek kalıbına her tarafta eşit şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta 40-45 dakika kadar pişirin. İlk 20 dakikada fırının kapağını hiç açmayın. Çatal batırarak malzemenin bulaşmadığını kontrol ettikten sonra kek pişmiş demektir. Fırından çıkarın ve üzerini temiz bir havlu ile örtüp bir süre dinlendirin. Hindistan cevizi ve pudra şekeriyle üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Ekstra İpuçları ve Öneriler Reçelli kekin daha lezzetli olması için bazı ipuçlarına dikkat edebilirsiniz:
Afiyet olsun. |