Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü kek kolay ve pratik olması nedeniyle bayanların mutfakta tercih ettiği lezzetler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bayanlar için mutfak ve değişik lezzetler yaratmak adeta bir marifet işidir. Birçok kadın kek, pasta ve börek işini bilirken birçoğu da hiç denememiştir. Eğer kek, pasta ve börek yapımına yeni başlıyorsanız ilk olarak denemeniz gereken kolay lezzetler arasında yer alan üzümlü kek tam size göre. Hem kolay hem de pratik bir şekilde kek yapmak için sizlere sunacağımız bu tariften faydalanabilirsiniz.

Her kadının ihtiyaç duyabileceği bir tarif olan üzümlü kek mutfağınızda kolayca hazırlayarak misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir lezzettir. Oldukça kolay ve pratik hazırlanabilen üzümlü kek akşam çaylarının ve bayanların beş çaylarının adeta bir vazgeçilmezi gibidir. Üzümlü kek hem sizin hem de misafirlerinizin ağızlarını tatlandırmak için yapabileceğiniz en kolay tariflerin başında yer alıyor. Sevginizi katarak hazırlayabileceğiniz en kolay üzümlü kek tarifini sizler için sunuyoruz.

Üzümlü Kek Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane rendelenmiş limon ya da limon suyu
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Kıvamını tutturuncaya kadar da un
Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak şeker ve yumurtayı bir kabın içerisinde çırparak üzümlü kek tarifimize başlayabilirsiniz. Ardından bu karışıma süt ve sıvı yağ da eklenerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Karışıma limon kabuğu ya da isteğe göre suyunu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırma işlemimize devam ediyoruz. Çırpma işlemini dilerseniz mikserle de yapabilirsiniz. Kekinizin iyi kabarması için malzemeleri iyice çırpmanız gerekiyor. Bu nedenle mikseri son dereceye getirmenizi tavsiye ediyoruz.

Karışıma alabildiğince un ilave ederek kek hamuru kıvamına gelinceye kadar çırpma işlemine devam edin. Hamur kıvamını siz ayarlayacağınız için çok fazla koyu ya da çok sıvı olmamasını sağlamak için un miktarını iyi ayarlamanız gerekmektedir. Son olarak ceviz içi ve kuru üzümleri de ekleyerek hazırladığınız karışımı biraz yağladığınız kek kalıbına dökebilirsiniz. Kuru üzümleri una bulayarak karışıma ilave etmeniz daha iyi olacaktır. Bu sayede üzümler kekiniz içinde dağılmadan ve lezzetini kaybetmeden pişecektir.

Fırınınızı bu esnada 180 derecede ısıtmış olacaksınız ve hazırladığınız keki 30-40 dakika kadar önceden ısıttığınız fırında pişirerek hazır hale getirebilirsiniz. Fırını daha önceden ısıtarak kekinizi bu şekilde pişirmeniz daha iyi kabarmasını sağlayacaktır. Soğuk fırında kekiniz istediğiniz kadar kabarmaz ve çabuk çöker. 40 dakika kadar piştikten sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz. Kekinizin piştiğini kontrol etmek için kürdanı hafifçe batırıp çıkarın eğer kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Oldukça kolay ve basit bir tarif olan üzümlü kek sizlerin ve misafirlerin tadımı için hazır. Şimdi sıra sizde kekinizi sunum için servis tabağına alarak dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu kolay tarifi dilerseniz yaz aylarında yanına dondurma ilave ederek konuklarınıza sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kaç Dakikada Pişer

Kek Kaç Dakikada Pişer

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Pan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri