Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek, Muzlu Kek yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, muz sayısının 4'ten fazla olmamasıdır. Zira fazla muz kekin ağır bir kokuya sahip olmasına sebep olur. Muzlu kekimizin bir püf noktası da kek harcını hazırlarken ilk önce mutlaka şeker ve yumurtayı bitlikte çırpın, çünkü bu kekinizin daha iyi kabarmasını sağlarız. Muz ve cevizin uyumlu aroması lezzetiyle beraber hoş bir damak tadı bırakır. Mis gibi kokusuyla sevdiklerinize, çocuklarınıza, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, çay saatlerinde, sabah kahvaltısında, sıcacık kekimizle beraber yemeye doyamayacağınız gibi ikramlarda bulanabilirsiniz. Muzla hazırladığımız kekimizi sizlerle paylaşarak, hünerli hanımlar, birlikte yapmaya başlayabiliriz.

Muzlu Kekin Malzemeleri
  • 4 adet olgunlaşmamış muz
  • Yarım bardak tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 bardak sıvıyağ (Margarin de eritilebilir)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1.5 bardak un
  • Yarım bardak fındık-fıstık-ceviz (Ne isterseniz)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın ya da Hindistan cevizi
Muzlu Kekin Nasıl Yapılır?

Kabımızı alalım. Önce yumurtayı, şekeri, vanilyayı da ilave edip, güzelce çırpalım. 4adet muzumuzu soyalım dilimler halinde keserek, çatalımızla ezelim. Daha sonra ezdiğimiz muzları da ilave edip, en sona fıstığı, fındığı da koymak üzere eklemelerimizi yapalım. Muzlu kekimizin hamuru, ince oluşudur. Dilerseniz arzuya göre malzemeleri iki katına çıkararak, daha yoğun kek elde etmiş olursunuz. Muzu oldukça yoğun olduğundan malzemeleri iki katına çıkartsanız da muz adedimizi sabit tutmanızı öneririz. Ama muzu sevenlerdenseniz, onun da dilediğinizce sayısını ekleyebilirsiniz. (6-8 vb.) Bence bu tamamen damak tadına kalmış bir seçim olacağı için, fındık-fıstık da Hindistan cevizi de zorunlu değil, mesela bunların hiçbirini koymasanız da olur ya da çikolata parçaları da yakışabilir, derim. Seçim tercihi siz, hünerli hanımlarımıza kalmış. Şimdi, en son olarak yağladığımız veya yağlı kâğıt sererek kalıbımızı, fırınımızda önceden ısıtılmış 175 derece ısı ayarında, kek hamurumuzu fırınımızda 30-35 dakika kadar pişirmek üzere koyalım. Pişip pişmediğine, bir kürdan yardımı ile kontrol ederek, fırından çıkaralım. Kekimizi soğumaya bırakarak, dinlendirelim. Kekimizin kokusu gelmeye başladı bile hemen servis tabaklarımıza dilimleyerek, mis gibi kekimizi zevkle ikramlarınız da hazırdır. Rabbim, herkesin yar yardımcısı olsun. Sağlıcakla kalın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek Kaç Derecede Pişer

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Damlalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Damlalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri