Sütsüz Havuçlu Kek Oldukça lezzetli bir tariftir. Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem kokusuyla buluşturulan bu tarif, beş çaylarınızda eksik etmeyeceğiniz bir lezzet sunar. Süt ya da yoğurt kullanmadan hazırlayabileceğiniz sütsüz havuçlu keki bir an önce yapmaya başlayın. Şimdi tarifimizi paylaşarak bu lezzeti deneyimlemenize yardımcı olacağım. Şimdiden ellerinize sağlık. Sütsüz Havuçlu Kek Malzemeleri
Sütsüz Havuçlu Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Ardından toz şekeri ekleyerek şeker eriyinceye kadar çırpın. Karışım iyice köpürdüğünde ve kabarcıklar oluştuğunda sıvı yağı ekleyin ve biraz daha çırpın. Ayrı bir kabın içine unu eleyin. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek karıştırın. Hazırladığınız un karışımını sıvı karışıma ekleyip birlikte çırpın. Önceden rendelediğiniz havucu, iri doğranmış ceviz içini ve tarçını da kek hamuruna ilave edin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra tahta bir kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Kek kalıbınızı margarin ile yağlayarak hafifçe un serpin. Hazırladığınız kek hamurunu kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Kekin üzeri kızarana kadar pişirin. Kekin piştiğini kontrol etmek için kürdan batırarak, kürdanın hamurlu kalıp kalmadığına bakın. Kekiniz piştiğinde fırından çıkarın. Keki kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |