Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı kek, çay saatlerinde keyifle tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. Tatlı sevenler için ideal bir seçenektir. Kısa zamanda hazırlanabildiği için habersiz gelen misafirler için mükemmel bir alternatiftir. Hazır ürünlerden çocukları uzak tutmak için de caziptir. Ara öğünlerde yenilebilecek doyurucu bir atıştırmalıktır. Kekin içerisinde kullanılan tarçının vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Tarçının verdiği hoş koku sayesinde kekin kokusu da rengi de çekici olur. Saklama koşulları oldukça kolaydır. Kapalı bir kap içerisinde buzdolabının alt bölümünde 4 gün muhafaza edilebilir. Oda sıcaklığında 2 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Buzdolabının dipfriz kısmında ise 3 ay boyunca saklanabilir.

Tarçınlı Kek Besin Değeri
  • Protein (G): 3.90
  • Karbonhidrat (G): 56.00
  • Yağ (G): 3.20
  • Kolesterol (Mg): 0.00
  • Potasyum (Mg): 500.00
  • Sodyum (Mg): 26.00
  • Kalsiyum: 1228.00
  • Vitamin C: 0.00
  • Vitamin A: 26.00
  • Demir: 38.10
Tarçınlı Kek Malzemeleri
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
  • 2 Su Bardağı Un
Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Kekin hazırlanışına derin bir kap alarak başlanır. Derin kabın içerisine 4 adet yumurta ve şeker ilave edilir. Mikser ile malzeme 8 dakika çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken, kabın içerisine süt, sıvı yağ ilave edilir. İyice çırpılmış olan malzemenin içerisine tarçın ilave edilir. Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilya bir süzgeçle elenir. Yapılan bu işlem sayesinde un hava alır ve böylelikle kek daha fazla kabarır. Elenmiş olan malzeme çırpma kabına ilave edilir ve çırpma işlemi 2 dakika kadar devam eder. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamuru fırına girmek için hazırdır. Yapışmaz özellikli veya fırın kağıdı kaplanmış olan fırın kabına hamurun tamamı dökülür. Bir yemek kaşığı yardımı ile hamur fırın kabına iyice yayılır. Hamurun içerisinde bulunan fazla havanın dışarı çıkması için, fırın kabı yerden 2 santim kaldırılıp, yavaşça yere bırakılır. Bu işlem birkaç defa tekrarlanır. Böylece kek hamurunun içerisinde bulunan fazla hava dışarı çıkmış olur ve kek çok daha fazla kabarır. Bu aşamada tercihe göre kekin üzerine fındık, ceviz, susam, damla çikolata gibi malzemeler eklenebilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru yerleştirilir. Kekin 45 dakika pişirilmesi gerekmektedir. Kekin çok fazla kabarmasını isteyenlere öneri, fırının kapağını açmamalarıdır. Kek kürdan ile kontrol edilir. Pişmiş olan kek soğuması için bir kenarda yaklaşık 25 dakika dinlendirilir. Soğuyan kek dilimlenir ve servis tabağına alınır. Tercihe göre servis esnasında ceviz kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ayvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ayvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri