İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki renkli kek, harika bir görünüme sahip olan ve misafirleriniz için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tariftir. Pratik olduğu kadar lezzetli de olan bu kek, özel günleriniz için harika bir seçim olacaktır. İki renkli olduğu için estetik olarak sunuma ayrı bir hava katacaktır.

İki Renkli Kek İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao

İki Renkli Kek Nasıl Yapılır?

Diğer kek tariflerinde olduğu gibi, iki renkli kek tarifinde de kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. İlk olarak, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir kaba alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Mikser ile karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışım krema kıvamına geldikten sonra, oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları teker teker ekleyerek her eklemeden sonra iyice çırpmaya devam edin. Tüm yumurtalar karışıma eklendikten sonra, vanilya esansını ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.

Daha sonra, kekin güzel kabarması için unu ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin ve karıştırın. Unu yavaş yavaş karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Hamur bu aşamada hazır hale gelecek.

Şimdi, ikinci renk için hamurun 1/3'ünü ayrı bir kaba ayırın. Ayırdığınız 1/3'lük hamura kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın. Kakaolu hamuru hazırladıktan sonra, kek kalıbını katı yağ ile yağlayın ve un serpiştirerek her yerini un ile kaplayın. Fazla unu çırpın.

Hazırlanan kalıba, her iki hamurdan sırayla parça parça ekleyin. Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra, bir bıçak veya çatal ile kalıptaki hamura şekil verin, böylece iki hamur birbirine karışacak ama homojen olmayacak.

Kek kalıbını önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişirme süresi sonunda kekin içinin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Fırından çıkardığınız keki, oda sıcaklığında 15-20 dakika soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra dilimleyerek misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İki Renkli Kek ile İlgili Ekstra Bilgiler

İki renkli kek ile kendinizi şımartmanın tam zamanı. Eğer kilo sorunları nedeniyle kek veya pasta yemekten kaçıyorsanız, 1 dilim iki renkli kek yiyerek aldığınız kaloriyi yakmanız için neler yapabileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz:

  • Bir dilim kek tüketerek ortalama 150 kalori alırsınız. Bu kaloriyi yakmak için yarım saat yürüyüş yapabilirsiniz.
  • Yarım saat ev işleri ile uğraşabilirsiniz.
  • Yarım saat bisiklet sürebilirsiniz.
  • 20 dakika yüzme yapabilirsiniz.

Kilo alma korkusuyla bu harika lezzetten mahrum kalmayın. Yapacağınız ufak aktiviteler sayesinde kek, kilo hanenize işlemeyecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek Kaç Derecede Pişer

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Magma Kek Tarifi ve Malzemeleri

Magma Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Dilimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Dilimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri