Taze Kayısılı Kek Tarifi Malatyalı biri olarak, kayısının çeşitli şekillerde tüketildiği bir mutfaktan gelen biri olarak, bu tarifi sizlerle paylaşmak benim için büyük bir heyecan kaynağı. Bu tarifte, hem iç malzemesi hem de üzeri için taze kayısı kullanacağız. Kayısının eşsiz lezzetiyle harmanlanmış bu kek tarifini beğeneceğinizi umarak, tarifimize başlayalım. Hepinizin şimdiden ellerine sağlık. Malzemeler
Üzeri İçin
Hazırlık Aşaması Öncelikle kayısıları güzelce yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Küçük küpler halinde doğrayın. Fındıkları fırında veya ocakta kavurduktan sonra iri kalacak şekilde dövün. Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve mikserle kısa bir süre çırpın. Şekeri ekleyerek köpük haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Bu karışıma sırasıyla eritilmiş margarini, süt kremasını ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek tüm harcı iyice harmanlayın. Doğradığınız kayısıları ve dövülmüş fındıkları da ilave edin. Pişirme Aşaması Tercihinize göre pişireceğiniz kalıbı yağlayıp un serpiştirin ve kek harcını kalıba boşaltın. Üzeri için kullanacağınız kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve kekin üzerine aralıklarını göz kararı belirleyerek dizin. Dövülmüş fındıkları da serpiştirin. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Servis Aşaması Kekiniz piştiğinde fırından çıkarıp, ilk sıcağı geçtikten sonra kayısıların üzerine fırça ile bal sürün. Soğuduktan sonra taze kayısılı kekinizi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |