Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan ürünlerden kek yapmak istediniz ve elinizde bir tek lor peyniri var işte bu gibi değişik malzemeler kullanılarak yapılan kek ve benzeri besinler her zaman için kadınlar tarafından kullanılır. Özellikle çocukların çok sevdiği kekleri evde yapmak her zaman için daha sağlıklı ve maliyet olarak da daha ucuzdur. Birçok anne çocuğunun hazır ürünler tüketmesinden haz etmez o yüzdende mutlaka evde kek yapımını her annenin bilmesi gerekir. Bazen de ülkemizin gelir şartlarından ötürü her zaman dışarıdan alınamayan bu tür tatlı ürünlerin evde yapılması daha uygun gelir. O yüzdende sizlere çok az malzeme ile çok güzel kek tarifleri vermeye devam edeceğiz.

Lorlu kek için gereken malzemeler
  • İki su bardağı toz şeker;
  • Üç adet yumurta,
  • Bir adet vanilya paketi,
  • Yaklaşık olarak yarım kilo lor peyniri, (Tuzsuz)
  • Bir su bardağı sıvı yağ,
  • Bir adet kabartma tozu paketi,
  • Bir çay kaşığı karbonat, daha çok kabarması için,
  • Bir portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi,
  • İki su bardağı silme un,
Lorlu kekin nasıl yapılır?

Kekimizi yapmaya başlamadan önce derince bir kap hazırlanır ve içerisine şeker ve yumurtalar ilave edilerek bir çırpıcı yardımı ile rengi beyaza dönene kadar çırpılır. Daha sonra içerisine tuzsuz lor peyniri portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ ilave edilerek tekrar çırpıcı yardımı ile iyice karışıncaya kadar çırpılır. Karışım iyice özendikten sonra içerisine belirtilen tutarda un eklenerek en son vanilya, kabartma tozu ve karbonat ilave edildikten sonra çırpıcıyı açmadan bir iki çevrilir ve toz olan ürünlerin etrafa uçuşması engellenerek karışım içerisine yedirildikten sonra çırpıcı çalıştırılarak iyice homojen bir kıvam alana kadar çırpılır. Artık kek için gereken karışım hazır hale gelir ve daha önceden temizleyip hazırladığımız kek kalıbımızın içerisi iyice yağlanır. Unutmayın özellikle göbek kısmının iyice yağlanması çok önemlidir. Aksi takdirde kekimiz piştiğinde çıkarması çok zor olur.

Yağlanan kalıp içerisine hazırladığımız karışım dökülerek eşit şekilde yayılması için dairesel bir şekilde el yordamıyla kalıp çevrilerek yerleştirilir. Daha önceden 180 derecede ısınması için açtığımız fırınımıza kek kalıbı yerleştirilerek ilk on beş dakika kapak açılmadan pişmesi beklenir. Belirli şişliğe ulaşıp rengi kırmızılaşmaya başladıktan bir beş dakika sonra fırın kapağı açılarak kekimizin içerisine bir kürdan yardımı ile bakılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Böylelikle piştiğini anladığınız kekimizi fırından çıkartıp kek kalıbının ılıması beklenir. Kekimizin kalıbı gereken soğukluğa ulaştığında üzerine servis tabağını kapatarak ters çevrilir. Artık beş çayında misafirlerinize veya çocuklarınıza yedirip ikram edebileceğiniz bir lorlu kekiniz var.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mermer Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ballı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kek Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek Kaç Derecede Pişer

Ayvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ayvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri