Şeftalili KekKek, çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile farklı tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi, ayrı bir lezzet katmaktadır. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız malzemeleri küçük doğrayarak ya da dilimleyerek de hazırlayabilirsiniz. Çay saatinin yanında mükemmel bir eşlikçi olan ve yapımı oldukça basit olan bu kek, herkes tarafından özellikle de çocuklar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Şeftalili Kek İçin Gerekli Malzemeler
Şeftalili Kek Nasıl Yapılır?İlk önce şeftalileri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyerek hazırlayalım. Ardından kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serelim ve kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayalım. Daha sonra kabın dibine toz şekeri ekleyip üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizelim. Diğer tarafta derin bir kabın içerisine önce yumurtaları ve toz şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım. Karışıma sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim. En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşık ile karıştıralım. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dizdiğiniz şeftalilerin üzerine dökelim. Daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar pişirelim. Şeftalili kek, fırından çıktıktan yaklaşık 3-4 dakika sonra hazırladığınız servis tabağına ters çevirelim ve dikkatlice üzerindeki yağlı kâğıdı kaldıralım. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları ve BilgilerŞeftalili keki daha da zenginleştirmek için hamurun içine ceviz veya fındık parçaları ekleyebilirsiniz. Ayrıca, servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilir veya yanına bir top vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz. Bu kek, aynı zamanda farklı meyveler kullanılarak da yapılabilir; örneğin, elma, armut veya çilek gibi meyvelerle denemeler yapabilirsiniz. Şeftalili kekin lezzetini daha da artırmak için, şeftalileri önceden biraz tarçın ve şekerle marine edebilirsiniz. Kekinizi daha hafif yapmak isterseniz, un miktarını biraz azaltarak yerine badem unu veya hindistancevizi unu kullanabilirsiniz. |
Şeftalili kek tarifi kalıpta yer alan malzemeleri ve yapım aşamalarını çok beğendim. Özellikle şeftali dilimleri ile yapılan sunumu harika görünüyor. Farklı meyvelerle de denemek istiyorum. Sizce kekin üzerine pudra şekeri serpmek mi daha iyi, yoksa vanilyalı dondurma eklemek mi?
Cevap yazŞeftalili kek tarifini denemek istiyorum ama acaba şeftalili kek yemek.com'da başka hangi nefis tarifler var? Farklı meyvelerle de denemek için ilham almak harika olurdu! Sizin favori tarifiniz hangisi? Mutlaka paylaşın!
Cevap yazKek tarifini okuduğumda, şeftalili kekin ne kadar lezzetli olabileceğini hayal ettim. Şeftalilerin dilimlenmesi ve kek kalıbında nasıl yer alacağı beni heyecanlandırdı. Özellikle çay saatinde sunulabilecek pratik bir tarif olması, ailemle birlikte yapmayı düşündüğüm bir etkinlik haline geliyor. Malzemelerin çoğunun evde bulunması da güzel bir avantaj. Fırından çıkan kekin üzerine pudra şekeri serpmek veya yanında dondurma ile servis yapmak harika bir fikir. Peki, şeftalileri marine etmenin kekin tadını nasıl etkilediğini deneyimledin mi? Başka meyvelerle denemeler yapmak da aklımda, senin favori kombinasyonun hangisi?
Cevap yazMerhaba Öztaş,
Şeftalili kek tarifi üzerine düşündüklerin gerçekten çok keyifli. Şeftalilerin kekte nasıl güzel bir tat oluşturabileceği kesinlikle hayal gücünü harekete geçiriyor. Ayrıca çay saatleri için pratik tarifler hazırlamak, aileyle yapılan etkinlikleri daha da eğlenceli hale getiriyor.
Şeftalileri marine etme konusuna gelince, evet, bu işlem kekin tadını zenginleştirebilir. Marine edilen şeftaliler, kekin içine daha fazla nem ve tat katabilir. Bunun yanı sıra, şeftalilerin doğal tatlılığı ve asiditesi, kek ile mükemmel bir uyum yaratır.
Başka meyve kombinasyonları denemek harika bir fikir! Özellikle çilek ve muz da keklerde güzel sonuçlar verebiliyor. Kendi favorim ise ananas ile yapılan keklerdir; ananasın ferahlatıcı tadı, kekin dokusuyla birleştiğinde enfes bir lezzet ortaya çıkıyor.
Senin de farklı meyvelerle denemeler yapmanı sabırsızlıkla bekliyorum. Afiyet olsun!