Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Hazırlanması da kolay olan bu tarif hemen hemen herkes tarafından da sevilmektedir. Eğer patatesli poğaça tarifini yapmak isterseniz kabartma tozu yerine maya da tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Patatesli poğaça için gerekli malzemeler
  • 200 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta
İç Harcı için
  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Patatesli poğaça nasıl yapılır?

Patatesli poğaça için derin bir hamur yoğurma kabı alın ve içerisine margarini ilave edin. Margarinin bu aşamada yumuşak olması gerekiyor. Yumuşak margarinin içerisine diğer kalan malzemeleri ilave edin ve parmak uçlarınız ile yoğurun. Ardından hamur malzemelerinin içerisine yavaş yavaş unu ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hamurun ele yapışmayacak nitelikte olması gerekiyor. İstenilen kıvama gelen hamuru bir kenara kaldırın ve dinlenmesi için bekletin. Bu aşama da hamur dinlenirken siz de patatesli poğaçanın iç harcını hazırlamaya geçin.

Patatesleri bir tencerenin içerisine alın ve üzerine su ilavesi yapın. Ardından patatesleri yumuşayana dek haşlayın. Haşlanmış olan patatesleri yumuşadıktan sonra ocağın üzerinden alıp kabuklarını soyun. Ayrı bir yerde tavanın içerisine az miktar sıvı yağ ilavesi yapıp ısıtın. Kuru soğanı ince kıyım yapın ve sıvıyağın içerisinde kavurun. Kavrulmuş olan soğanın içerisine haşlanmış patatesleri doğrayıp veya rendeleyip ilave edin. Soğan ile patatesleri kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın. Hazır hale gelmiş olan iç harcı bir kenara kaldırın.

Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın ve yuvarlayın. Bütün bezeleri yuvarladıktan sonra bir tanesini tezgâhın üzerine alın ve parmak uçlarınız ile açın. Orta kısmına hazırlanmış olan patatesli harçtan ilave edip katlayın. Şekil alan patatesli poğaçaları yağlanmış bir fırın tepsisinin içerisine alın. Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiye alın. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile süsleyip 200 derecelik fırına gönderin. Eğer çörek otu kullanmıyor iseniz susam da tercih edebilirsiniz. Poğaçaların üzeri kızardıktan sonra alt kısmını da pişirin ve istenilen kıvama geldiğinde fırından alın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hurmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hurmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kayısılı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Ezmeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Ezmeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri

Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri