Krem Şantili Kek Krem Şantili Kek, misafir sofraları için hem kolay hem de lezzetli bir seçenektir. Günün her saatinde atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi, çay saatlerinde de oldukça lezzetli ve doyurucudur. Ayrıca kan şekeri düşenler için de yararlı bir atıştırmalıktır. Yapılışı oldukça kolay ve pratiktir ve yemeklerden sonra tatlı olarak da tüketilebilir. Ağızı kapalı bir kapta buzdolabında yaklaşık 4 gün boyunca muhafaza edilebilir. Krem Şantili Kekin Besin Değeri
Malzemeler
Üzeri İçin
Krem Şantili Kek Nasıl Yapılır? Derin bir çırpma kabına yumurtalar kırılır ve toz şeker ilave edilir. Yumurtalar ve toz şeker, bir mikser ile yaklaşık 6 dakika önce düşük devirde sonra yüksek devirde çırpılır. Karışım içindeki şeker iyice eriyene kadar bu işlem sürdürülür. Çırpma kabına sıvı yağ ve süt eklenir ve çırpma işlemi devam eder. Ayrı bir kabın içine vanilya, kabartma tozu, un ve kakao bir süzgeç yardımı ile elenir. Elenmiş kuru malzemeler çırpma kabına ilave edilir ve tüm malzemeler 5 dakika çırpılır. Fırın 180 dereceye ayarlanır ve 10 dakika ısıtılır. Fırın kabının alt kısmına, kekin yapışmaması için yağlı kağıt serilir. Kek hamuru fırın kabına bir yemek kaşığı ile iyice yayılır. Hamur ısınmış fırına koyulur ve yaklaşık 45 dakika pişirilir. Pişirme esnasında fırının kapağı açılmamalıdır, aksi halde kabarmakta olan kek sönebilir. Kekin piştiğini anlamak için kürdan ile delik açılır; kürdan kuru çıkarsa kek pişmiş demektir. Pişmiş kek, fırın tepsisinden çıkarılmadan oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirilir. Kek soğurken, kremşanti hazırlanır. Derin bir çırpma kabına süt ve toz kremşanti eklenir. Mikser ile 10 dakika çırpılır. Kremşantinin kıvamını anlamak için çırpma kabı ters çevrilir; kremşanti dökülmüyorsa kıvamı uygun demektir. Soğumuş kekin üzerine bir spatula yardımıyla kremşanti yayılır. İstenirse kek ikiye bölünüp, arasına ve üst kısmına kremşanti sürülebilir. Kremşantili kekin servisine geçmeden önce üzeri dekor amaçlı süslenebilir. Süsleme sırasında bitter çikolata rendesi veya bonbon şekerleri kullanılabilir. Süslemeyi tamamladıktan sonra kek dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. |