Maden Sulu Kek Maden sulu kek, daha önce denemediyseniz mutlaka denemenizi önerdiğimiz bir tarif. Diğer kek tariflerinden sıkıldıysanız ve farklı lezzetler keşfetmek istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Özel günlerinizde, kabul günlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu kek, sevdiklerinizin favorisi olacak. Maden Sulu Kek Malzemeleri Kek İçin
Kekin Üzeri İçin
Maden Sulu Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra derin kaba 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2.5 su bardağı un ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Karışıma 1 su bardağı maden suyu, 1 çay bardağı kırılmış ceviz, yarım çay bardağı damla çikolata, yarım çay bardağı kuru üzüm ve 1.5 çay kaşığı tarçını da ekleyerek karıştırıyoruz. Kek hamurunun kalıba yapışmaması için kek kalıbını güzelce yağlıyoruz ve elde ettiğimiz kek hamurunu kalıba döküyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına kek kalıbını yerleştiriyoruz. Yaklaşık 30 dakika sonra kek pişmiş olacaktır. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Eğer kürdana yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Pişmiş olan keki fırından çıkararak soğuması için bir kenara koyuyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek kekinizi sunuma hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |