Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla çikolatalı kek, damla çikolatalı kek tarifine bayılacaksınız. İçine dahil edilen muzun nefis aroması ve damla çikolatalar keke ayrı bir lezzet katarak büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak. Sizde konuklarınıza güzel bir kek ikram etmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Damla Çikolatalı Kek Malzemeleri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3 tane orta boy muz
  • 1 kahve kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı süzme bal
  • 1 ufak kâse damla çikolata
  • 1 adet kabartma tozu
Damla Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Damla çikolatalı kekimiz için kullanacağımız malzemelerimizi 4-5 saat önceden oda sıcaklığına alıyoruz. Kekimizi hazırlamak için ilk olarak muzlarımı soyuyoruz ve soyduğumuz muzları büyükçe bir kâsenin içine alarak çatal yardımı ile iyice ezilmesini sağlıyoruz. Muzlar pürüzsüz akışkan bir kıvam alana kadar ezmeye devam ediyoruz. Muzlarımızı hazırladıktan sonra başka bir karıştırma kabına oda sıcaklığında erittiğimiz tereyağını alarak, üzerine toz şekerimizi ilave ediyoruz. Mikser kullanarak karışım krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. Karışımımıza yumurtalarımız eklemeye başlayacağız. Ancak yumurtaları teker teker eklememiz gerekmektedir. Her eklediğimiz yumurtayı karıştırdıktan sonra diğer yumurtayı ekleyeceğiz.

Tüm yumurtaları ekledikten sonra harcımızı 3-4 dakika kadar durmadan mikser ile karıştırdıktan sonra 2 çorba kaşığı balı harcımıza ilave ediyoruz ve tekrar çırpmaya başlıyoruz. İlk başta hazırlayıp bir kenara koyduğumuz muzu bu aşama da karışıma ilave ederek bütün malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlıyoruz. Harç iyice karıştıktan sonra içine elenmiş un, tarçın ve bir paket kabartma tozunu ilave ediyoruz. Ancak unu bir kerede değil yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kuru malzemelerin elenmiş olması kekimizin kabarması için çok önemlidir. Bu nedenle mutlaka elekten geçirilmelidir. Bütün malzemeleri tekrar karıştırdıktan sonra son olarak harcımıza damla çikolataları ekliyoruz. Ancak artık karıştırmaya mikser yerine kaşık ile devam ediyoruz. Hamurumuzu kaşık ile bir güzel karıştırdıktan sonra pişireceğimiz kalıbı düzgünce yağlayarak unluyoruz.

Hazır hale gelen kek hamurumuzu yağladığımız kalıba dökerek iki elimiz ile hamurun kalıba yayılmasına yardımcı oluyoruz. Kekimiz pişmek için hazır hale geldi. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtmamız gerekmektedir. Önceden ısınan fırına kalıbımızı sürerek yaklaşık 40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz. 40 dakikanın sonunda kekimizi fırından alarak fırınımızı 150 dereceye ayarlıyoruz. Fırından aldığımız kekin üzerini alüminyum folyo ile sararak tekrar fırına veriyoruz ve 25 dakika kadar daha bekletiyoruz. 25 dakikanın sonunda kürdan testi ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alıyoruz. Fırından aldığımız keki oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Kek Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kap Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri