Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya marketlerden satın alınan keklerin tam tersine oldukça sağlıklı, besleyici ve enfes lezzeti ile bu keki çarçabuk hazırlayarak çat kapı gelen misafirlerinize, çocuklarınıza atıştırmalık olarak ve beş çaylarınız için hazırlayarak bir fincan sıcak çay eşliğinde tüketerek özellikle de kendinizi şımartabilirsiniz.

Havuçlu Portakallı Kek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dolusu toz şeker
  • 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1 adet portakal
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar elenmiş un
Havuçlu Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu portakalı kek hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımızın içine 2 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurtalar köpük, köpük kar haline gelinceye kadar çırpalım. Karışım istenilen kıvama geldikten sonra üzerine 1 su bardağı dolusu yoğurdu ekleyip tekrar çırparak yoğurdu da karışıma dahil edelim. Karışımın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek çırpma işlemine devam edelim.

Daha sonra 1 adet portakal ve 2 adet havucu başka bir kabın içine rendenin iri gözü ile rendeleyerek avuç içimizle havuç ve portakalı sıkarak suyunu çıkarttıktan sonra elimizde kalan posayı çırpılan karışıma ilave edelim. Ardından 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu da ilave ederek karışımı tekrar çırpalım. Ardından çırpılan karışımın üzerine elenmiş unumuzu azar azar ilave ederken bir taraftan da çırpma işlemini sürdürelim. Kek hamurumuz akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak çırpma işlemini tamamlayalım. Kek hamurumuz hazır hale geldikten sonra artık kek kalıbımızı iyice yağladıktan sonra karışımı kalıba düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Kekimizi önceden 185 derecede ısıtılmış fırına vererek kekimiz kabararak kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım. (Kekimizin içini çekerek pişip pişmediğini anlamak için keki fırından çıkarmadan hemen önce kürdan testinden geçirmeyi ihmal etmeyelim. Şayet keki batırılan kürdana hamur bulaşmış ise sıcak fırında keki fırın soğuyuncaya kadar bekleterek içini çekmesini sağladıktan sonra fırından çıkartalım.) Kekimizi fırından alıp soğumasını sağladıktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek çay veya meyve suyu eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Magma Kek Tarifi ve Malzemeleri

Magma Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kup Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ev Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ev Pastası Tarifi ve Malzemeleri