Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri
20 Temmuz 2024

Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri

Kek Nasıl Kabartılır?

Kek yapmak, birçok kişi tarafından marifet gerektiren bir iş olarak kabul edilir. Ancak, kekin kabarmasını sağlamak ve kıvamını tutturmak da önemli bir süreçtir. Kimi zaman kekin kabarması, kullanılan yöntemlere ve malzemelere bağlıdır. Eğer siz de "Kek nasıl kabarır?" diye merak ediyorsanız, doğru yöntemleri uygulamanız ve bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir.

Kek Kabartmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kekinizin kabarmasını istiyorsanız, kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olması önemlidir. Buzdolabından direkt çıkarılan yumurtalar, kekin yeterince kabarmamasına neden olabilir.
  • Kek yapımında her bir yumurta için yarım su bardağı şeker kullanmanız yeterli olacaktır. Örneğin; iki yumurta kullanıyorsanız, bir bardak şeker kullanmanız kekinizin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Yumurta ve şekerin çırpılması esnasında bir tutam tuz eklemek, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayabilir.
  • Malzemelerin iyice çırpılması, kekin kabarmasında en önemli faktörlerden biridir. Mikserde çırpma işlemi yaparken malzemeleri beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu kullanıyorsanız, karışıma birkaç damla limon suyu eklemek, kabarma sürecine katkıda bulunabilir.
  • Soda kullanımı, kekin daha fazla kabarmasını sağlayan bir başka yöntemdir.
  • Kek yaparken fırını önceden ısıtmak önemlidir. Fırının biraz ısınmış olması, kekin daha iyi kabarmasına yardımcı olur. Soğuk fırına direk yerleştirilen kekler genellikle iyi kabarmaz.
  • Eğer tuzlu kek yapıyorsanız, içerisine bolca maydanoz eklemek, kekinizin daha kabarık olmasını ve çökmesini engelleyebilir.
  • Kek yapımı esnasında alüminyum folyo kullanmamaya dikkat edin; bu, kekin kararmasına neden olabilir.
  • Fırının kapağını açmamak, kekin kabarması için önemli bir diğer püf noktasıdır. Fırının kapağını açtığınızda içeriye hava girerek kekinizin çökmesine neden olabilir.
  • Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için ince uçlu bir bıçak ya da kürdan kullanabilirsiniz. Eğer batırdığınızda hamur yapışmıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.
  • Kekinizi piştikten hemen sonra fırından çıkarmayın. Fırında soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra çıkararak servise sunun.

Unutmayın ki iyi bir kek yapmanın en önemli sırrı, malzemelerin miktarını doğru tutturmaktan geçer. Kekleriniz için mutlaka kabartma tozu kullanın ve kekinizi önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sizlere sunduğumuz püf noktaları sayesinde, kabarmış kekler yaparak servise sunabilirsiniz. Kolay gelsin!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Kek Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikro Dalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikro Dalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ebruli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cheese Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri