Pirinç Unlu Kek Pirinç unlu kek, özellikle çölyak hastalığı olan bireylerin güvenle tüketebileceği bir kek tarifidir. Yediden yetmişe herkes için faydalı olan bu lezzetli kek tarifini, davet yemeklerinizin ardından, beş çaylarınızın yanında veya canınız her ne zaman isterse rahatlıkla hazırlayıp tüketebilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Pirinç Unlu Kek Nasıl Yapılır? Pirinç unlu kekimizin hazırlanmasına öncelikle bir karıştırma kasesi alarak başlayalım. Kasemizin içerisine şekeri ve yumurtaları ekleyip kısık hızda çırpalım. Köpük kıvamına getirdiğimiz karışıma tereyağı, un, pirinç unu, süt ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım. Kalan malzemeleri de karıştırma kabımıza alalım ve homojen bir kıvama gelene kadar el mikseri ile dikkatli bir şekilde çırpalım. Hazırladığımız kek hamurunu biraz dinlendirelim. Ardından pişireceğimiz tepsiyi dikkatlice yağlayıp unlayalım. Yağladığımız tepsiye kek hamurumuzu dökelim ve önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Bu arada kekimizin üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Sos için belirtilen malzemeleri bir pişirme kabına alalım ve bir taşım kaynatalım. Sosumuz piştikten sonra biraz soğutalım ve dilimlediğimiz keklerin üzerine yayalım. Pirinç unlu kekimiz servis yapmak için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. |