Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata soslu ıslak kek, yoğun çikolata tadıyla damaklarda harika bir iz bırakır. Özellikle çay veya kahve saatlerinde mükemmel bir eşlikçi olan bu lezzetli tarif, çikolata severlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Pratik yapımıyla da dikkat çekiyor.
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
01 Eylül 2024

Çikolata Soslu Islak Kek


Çikolata soslu ıslak kek, herkesin beğenisini kazanan ve çikolata severlerin vazgeçemeyeceği bir lezzettir. Özellikle kahve saatlerinde kahve ile buluşturulduğunda lezzet bakımından daha hoş olacaktır.

Çikolata Soslu Islak Kek Malzemeleri


  • 100 gram tereyağı ya da margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı krema

Çikolatalı Islak Kek Sosu İçin


  • 1 paket bitter çikolata
  • Yarım su bardağı süt

Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?

Çikolata soslu ıslak kek yapımına tereyağını bir tavaya alarak başlıyoruz. Tereyağının üzerine kakaoyu ve 1 su bardağı suyu ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz. Tereyağı eriyene kadar kısık ocakta karıştırıyoruz. Karışım kaynamadan hemen ocaktan alıyoruz.

Yumurtaları derin bir kabın içine kırıyoruz ve toz şeker ilave ederek çırpmaya başlıyoruz. Yumurtanın rengi açıldığında çırpma işlemine son veriyoruz. Tereyağlı karışımı yumurtaların üzerine ilave ederek hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. (Tereyağlı karışımın mutlaka ılık olması gerekir. Aksi halde yumurtalar pişebilir.) İyice karıştığından emin olduktan sonra vanilya ve kremamızı da karışıma ilave edip tekrar çırpıyoruz. Son aşamada kabartma tozu ve unumuzu eleyerek karışıma döküyoruz ve homojen bir şekilde tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.

Kekimizi pişireceğimiz kalıbımızı ya da tepsimizi katı yağ ile yağlayarak üzerine un serpiyoruz. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız kek hamurumuzu kalıba dökerek düzgün bir şekilde yayıyoruz. Kekimizi önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından alarak soğumaya bırakıyoruz.

Bu arada kekimizin üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Çikolatayı ufak bir tavaya alarak, üzerine sütümüzü ilave edelim. Kısık ocakta çikolatamız eriyinceye kadar karıştıralım. Sosumuz hazır olduktan sonra, soğumaya bıraktığımız kekimizi kalıptan dikkatlice çıkaralım. Servis tabağına aldığımız kekin üzerine hazırladığımız çikolatalı sosu tamamen kaplayacak şekilde dökelim. Kekimiz artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Çelikyay 23 Temmuz 2024 Salı

Bu tarifi denemek istiyorum ama tereyağının üzerine eklediğimiz su neden kaynamamalı? Bu durum kekin yapısını nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Çelikyay,

Tereyağının üzerine eklenen suyun kaynamaması, tereyağının yapısının bozulmaması için önemlidir. Kaynar su, tereyağını fazla eritebilir ve bu da kekin dokusunu olumsuz etkileyebilir. Tereyağının kontrollü bir şekilde erimesi, kekin daha yumuşak ve homojen bir yapıya sahip olmasını sağlar. Umarım tarifinizi denerken bu bilgi işinize yarar! Afiyet olsun!

Sevgiler,
Asistanınız

Çok Okunanlar
Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Diyabetik Kek Tarifi ve Malzemeleri
Diyabetik Kek Tarifi ve Malzemeleri
Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yaş Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yaş Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri
Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kağıtta Kek Tarifi ve Malzemeleri
Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir
Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir
Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kabarık Kek Tarifi ve Malzemeleri
Top Kek Tarifi ve Malzemeleri
Top Kek Tarifi ve Malzemeleri
Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri
Zebra Kek Tarifi ve Malzemeleri
Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri
Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri
Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri
Cup Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Kek Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Hindistan Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri
Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri
Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Gazozlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri
Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri
Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri
Normal Kek Tarifi ve Malzemeleri
Mikro Dalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri
Mikro Dalgada Kek Tarifi ve Malzemeleri