Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Fincanda Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Kek Tarifi

Fincanda kek tarifi ile konuklarınızı şaşırtabilirsiniz. Lezzetinin mükemmelliği ile sunumun şıklığı birleşince ortaya çıkan inanılmaz görüntü herkesi bu tarife karşı hayran bırakabilir. Özellikle fincanda sunum yapılması ve üzerinden akan çikolata şelalesi bu keki diğer keklerden ayıran en büyük özelliği olmuştur. İçerisinde yumurta ve süt bulunması münasebetiyle proteinli bir kek tarifidir. Alıştığımız fırında pişen kek tariflerinin aksine buharda pişiyor olması nedeniyle oldukça da yumuşak bir lezzettir.

Fincanda Kek İçin Malzemeler

Keki İçin
  • 3 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (Pastörize değilse ek olarak 1 kaşık su)
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
  • Hazır çikolata sosu ya da bitter çikolata parçaları
Fincanda Kek Nasıl Yapılır?

Kekin iyi kabarması için ilk olarak yumurtaları tek başına çırpalım ve ardından toz şekeri ilave edip çırpma işlemini bir müddet daha devam edelim. Köpük kıvamını alan karışımın içerisine un, süt ve kakao ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak içerisine 1 yemek kaşığı un ile kabartma tozunu karıştırıp ekleyelim ve 3 dakika kadar çırpma işlemini sürdürelim.

Pürüzsüz bir kek kıvamı alan karışımı, içleri yağlanmış kahve fincanlarının içerisine birer küçük kepçe ölçüsünde koyalım. Fincanların yarılarına gelecek kadar karışımdan ilave edelim ve pişmesi için tencerenin içerisine yerleştirelim. Tencerenin yarısına kadar sıcak su ilavesi yapalım ve tencerenin ağzını bir bez ile kapatalım. Tencereyi ilk olarak yüksek ateşe alalım ve kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar kekleri fincanların içerisinde pişirelim. Pişme aşamasında tencerenin kapağını açmamaya özen gösterelim. Eğer tencerede bulunan ve kekin pişmesini sağlayan su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını ve üzerinde bulunan bezi açarsanız kekiniz kabarmayabilir. Bu aşamada tencerenin kapağının açılmaması ve buharının dağılmaması gerekiyor. Kekin pişmesi için 25 veya 30 dakika yeterli bir süre oluyor. Daha fazlası kekin sert olmasına, verilen sürenin daha az olması ise içinin hamur kalmasına neden oluyor.

30 dakikanın ardından ocağın altını kapatalım ve tencerenin kapağını açmadan ağzı kapalı kalacak şekilde 10 dakika kadar bekletelim. 10 dakika geçtikten sonra tencerenin içerisinden fincanları alalım ve sıcakken üzerlerine çikolata sosu gezdirelim. Bu aşamada çikolata sosu kullanmak yerine bitter çikolata parçasını keklerin üzerine birer dilim şeklinde yerleştirebilirsiniz. Sıcak kekin üzerinde çikolatalar erime gösterecektir. Çikolatalar eridikten sonra ve süsleme işleminin tamamlanmasının ardından kekleri fincanları ile servise sunalım.

Not: Eğer isterseniz keklerin üzerine krem şanti veya hazır pasta kreması sıkıp süslemeler yapabilirsiniz. Bilhassa özel günlerinizde bu keki konuklarınıza yapmayı düşünüyorsanız, sıkma torbasının içerisine beyaz krem şanti hazırlayın ve yerleştirin. Ardından fincanların içerisinde olan keklerin üzerine değişik şekillerde krem şanti sıkıp görselliğini arttırın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Cup Cake Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Kolay Sütsüz Kek Tarifleri

Güncel

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sufle Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri

Kek Nasıl Kabarır Kek Kabartma Yöntemleri

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kek Tarifi ve Malzemeleri