Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek

Kuru meyveli kek, farklı kuru meyveler kullanarak hazırlayabileceğiniz enfes bir tariftir. Bol çeşit meyveler ile farklı lezzetler tatmak isteyenler bu keki mutlaka denemelidir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacaktır.

Kuru Meyveli Kek Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı esmer şeker
  • 6 tane yumurta
  • 1 tane limon
  • 1 tane portakal
  • 1 kahve kaşığı tarçın
  • Yarım kahve kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gram kurutulmuş portakal kabuğu
  • Yarım çay bardağından az çekirdeksiz sarı üzüm
  • Yarım çay bardağından az kuş üzümü
  • Yarım çay bardağından az kırmızı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağından az kurutulmuş kızılcık
  • Yarım çay bardağından az kurutulmuş kiraz
  • 100 gram badem

Kuru Meyveli Kek Nasıl Yapılır?

Bol meyve kurusu kullanarak hazırlayacağımız kek tarifine unumuzu eleyerek başlayalım. Derin bir karıştırma kabına unumuzu eleyelim. Üzerine kabartma tozu, tarçın ve tuzumuzu aynı şekilde eleyerek ekleyelim. Tüm kuru malzemelerimizi tahta kaşık yardımı ile karıştırarak bir kenara bırakalım.

Diğer malzemelerimizi hazırlamak için oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını büyük bir kabın içine alarak, üzerine esmer şekerimizi ekleyelim. Karışımımızı mikser yardımı ile krema kıvamı alana kadar çırpalım. Esmer şekerin yağın içinde iyice eridiğinden emin olduktan sonra karışıma yumurtalarımızı ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Karışımımızın içine portakal ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek 5 dakika kadar daha çırpalım.

Karışımımızın içine eleyerek bir kenara bıraktığımız kuru malzemelerimizi ilave edelim ve önce tahta kaşık ile iyice karıştıralım. Karışımımız unlu malzemeleri tam anlamı ile yedikten sonra 5 dakika kadar mikser ile çırpalım.

Kuru meyvelerimizi ve bademi hazırlamak için uygun bir kabın içine 1-2 çorba kaşığı kadar un ilave edelim. Bütün kuru meyvelerimizi unlu kâsenin içine ekleyerek her taraflarını una bulayalım. Bütün malzemeler unlandıktan sonra kek hamurumuzun içine ilave ederek hamurumuzu kaşık ile karıştıralım.

Kelepçeli kek kalıbımızın her tarafını margarin ile yağladıktan sonra hamurumuzu kalıbımıza dökerek kaşık yardımı ile yayılmasını sağlayalım. Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım ve kekimizi 1,5 saat kadar pişirelim. (Kekimiz uzun süre fırında kaldığından dolayı üst kısmı biraz fazla kızarabilir.) Kekin pişip pişmediğini test ederek fırından alalım. Hazırladığımız müthiş lezzetli kuru meyveli kekimizi 15 dakika beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkaralım. Artık kekimiz servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Senâver

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bir kek tarifinde 6 tane yumurta kullanmak fazla gelmez mi? Yumurtasız bir alternatif kullanabilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Senâver, 6 tane yumurta bazı tariflerde fazla gibi görünse de, özellikle büyük ve yoğun keklerde gerekli olabilir. Ancak yumurtasız alternatifler de mevcuttur. Örneğin, her bir yumurta için 1 yemek kaşığı keten tohumu tozu ve 3 yemek kaşığı su karışımını kullanabilirsiniz. Ayrıca, yoğurt, elma püresi veya muz püresi gibi malzemeler de yumurta yerine kullanılabilir. Bu şekilde kekinizin dokusunu koruyabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Kek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Top Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çiz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Kek Pişirmenin Püf Noktaları

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Kapkek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri