Kuru Meyveli Kek Kuru meyveli kek, farklı kuru meyveler kullanarak hazırlayabileceğiniz enfes bir tariftir. Bol çeşit meyveler ile farklı lezzetler tatmak isteyenler bu keki mutlaka denemelidir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacaktır. Kuru Meyveli Kek Malzemeleri
Kuru Meyveli Kek Nasıl Yapılır? Bol meyve kurusu kullanarak hazırlayacağımız kek tarifine unumuzu eleyerek başlayalım. Derin bir karıştırma kabına unumuzu eleyelim. Üzerine kabartma tozu, tarçın ve tuzumuzu aynı şekilde eleyerek ekleyelim. Tüm kuru malzemelerimizi tahta kaşık yardımı ile karıştırarak bir kenara bırakalım. Diğer malzemelerimizi hazırlamak için oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını büyük bir kabın içine alarak, üzerine esmer şekerimizi ekleyelim. Karışımımızı mikser yardımı ile krema kıvamı alana kadar çırpalım. Esmer şekerin yağın içinde iyice eridiğinden emin olduktan sonra karışıma yumurtalarımızı ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Karışımımızın içine portakal ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek 5 dakika kadar daha çırpalım. Karışımımızın içine eleyerek bir kenara bıraktığımız kuru malzemelerimizi ilave edelim ve önce tahta kaşık ile iyice karıştıralım. Karışımımız unlu malzemeleri tam anlamı ile yedikten sonra 5 dakika kadar mikser ile çırpalım. Kuru meyvelerimizi ve bademi hazırlamak için uygun bir kabın içine 1-2 çorba kaşığı kadar un ilave edelim. Bütün kuru meyvelerimizi unlu kâsenin içine ekleyerek her taraflarını una bulayalım. Bütün malzemeler unlandıktan sonra kek hamurumuzun içine ilave ederek hamurumuzu kaşık ile karıştıralım. Kelepçeli kek kalıbımızın her tarafını margarin ile yağladıktan sonra hamurumuzu kalıbımıza dökerek kaşık yardımı ile yayılmasını sağlayalım. Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım ve kekimizi 1,5 saat kadar pişirelim. (Kekimiz uzun süre fırında kaldığından dolayı üst kısmı biraz fazla kızarabilir.) Kekin pişip pişmediğini test ederek fırından alalım. Hazırladığımız müthiş lezzetli kuru meyveli kekimizi 15 dakika beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkaralım. Artık kekimiz servis için hazır. Afiyet olsun. |
Senâver
24 Temmuz 2024 ÇarşambaBir kek tarifinde 6 tane yumurta kullanmak fazla gelmez mi? Yumurtasız bir alternatif kullanabilir miyiz?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaSenâver, 6 tane yumurta bazı tariflerde fazla gibi görünse de, özellikle büyük ve yoğun keklerde gerekli olabilir. Ancak yumurtasız alternatifler de mevcuttur. Örneğin, her bir yumurta için 1 yemek kaşığı keten tohumu tozu ve 3 yemek kaşığı su karışımını kullanabilirsiniz. Ayrıca, yoğurt, elma püresi veya muz püresi gibi malzemeler de yumurta yerine kullanılabilir. Bu şekilde kekinizin dokusunu koruyabilirsiniz.