Krem Şantili Islak Kek Krem Şantili Islak Kek, kendisini mutlu etmek isteyenler için lezzetli ve doyumsuz tadı ile damaklarda tat bırakacak şahane bir kek çeşididir. Kolaylıkla hazırlayarak çay saatlerinizi şölene çevirebilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Şantisi İçin
Sosu İçin
Hazırlanışı Krem şantili ıslak kek hazırlamaya öncelikle kekimizi hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 4 adet yumurtayı kırarak üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyip karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından üzerine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağ ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edelim ve üzerine 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı elenmiş unu azar azar ilave ederek karışımı pürüzsüz bir kek hamuru kıvamı alana kadar iyice çırpalım. Kek hamurumuz hazır hale geldikten sonra karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim. Kekimizi fırının kapağını açmadan 20 dakika kadar pişirip kabarmasını sağladıktan sonra 30-35 dakika pişirelim ve fırından alarak soğumaya bırakalım. Ardından kekimizin sosunu hazırlamak için uygun bir tencereye 1,5 su bardağı soğuk süt, 3 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kaşığı toz şeker ve 1,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek ocağa alalım ve sürekli karıştırarak sosumuzu kaynatalım. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Sosumuz ılıdıktan sonra, fırından çıkararak soğumaya bıraktığımız kekin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirerek dökelim. Ardından bir paket krem şantiyi ve 1 su bardağı sütü derin bir kabın içine alarak, şanti kıvam alıp koyulaşıncaya kadar mikser yardımıyla iyice çırpalım. Daha sonra ıslattığımız kekin üzerine krem şantiyi düzgün bir şekilde yayalım. Hazır hale gelen krem şantili ıslak kekimizi en az 1-2 saat kadar beklettikten sonra üzerini istediğimiz şekilde damla çikolata, ceviz, fındık veya çeşitli meyvelerle süsleyip dilimledikten sonra servise sunalım. Afiyet olsun. |