Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek, özellikle bayanların gün toplantılarında ve arkadaş davetlerinde çokça yapılan ve sevilerek tüketilen kekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Çatal kek yapımının diğer keklere oranla biraz daha zahmetli olduğu bilinmektedir. Fakat çatal kek yapımı zahmetli olsa da yemesi bir o kadar güzel bir kek tarifidir. Evlerimizde ağırlanan misafirlere sunulan ikramlık çatal kek ayrıca akşam çay saatlerinde ev halkının da beğenerek ve severek yediği bir kek çeşididir.

Çatal Kek malzemeleri
  • 4 Yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 1 Çay bardağı sıvıyağı
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Paket vanilya
  • 2 Adet kabartma tozu
Çatal Sosu için
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı ılık su
  • 2 Yemek kaşığı kakao
Kreması için
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 1 Paket puding (Vanilya)
Çatal Kek Nasıl Yapılır?

Mükemmel bir çatal kek için ilk önce yapılacak olan hazırlanan yumurta ve toz şekeri iyice birbirine karışana ve özleşene kadar çırpılarak köpük, köpük olması sağlanır. Bütün keklerde olduğu gibi çatal kekte de püf nokta olarak kek ustaları malzemelerin karışması işleminin özel bir titizlikle yapılması gerektiğini söylemişlerdir. Bu sebepledir ki güzel bir çatak kek yapmak için malzemeler büyük bir titizlikle hazırlanmalıdır. Çatal kek için karıştırılan yumurta ve toz şeker üzerine sıra ile önce sıvı yağ, süt ve un eklenerek karışım çırpılmaya devam edilir. Daha sonra çatak kekin keki için hazırlanan kabartma tozu da eklenerek kek hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar eğer mikser var ise mikser yardımı ile karıştırılır ve daha sonra çatak kek hamuru önceden alt kısmı yağlanan fırın tepsisine dökülür ve yemek kaşığının arkası ile çatak kek hamurunun fırın tepsisine eşit şekilde yayılması sağlanır.

Ve son olarak hazır olan kek hamuru önceden 180 derecede ısıtılmış fırın içerisine konularak pişirilir. Çatak kek hamurumuz fırında pişirilmeye bırakıldıktan sonra çatak kek için hazırlanan toz şeker, su ve kakao bir tencere içerisine alınarak ocakta karıştırılarak kulak memesi kıvamında pişirilir. Pişirilen çatak kek sosu bir kenara alınarak başka bir tencerede çatal kekin kreması hazırlanır. Çatal kekin kreması hazırlığında ise hazırlanan süt, şeker ve un tencere içerisinde karıştırılarak aynı sosunda olduğu gibi kulak memesi kıvamına gelene kadar pişirilir ve soğuması beklenir. Soğuyan çatal kek kreması içerisine krem şanti ilave edilerek mikser ile krema beyazlaşıncaya kadar karıştırılır. Son olarak hazırlanan kek biraz soğuduktan sonra bir çatal yardımı ile bazı yerlerinden delinir ve ılık halde olan kek üzerine ılık duruma gelmiş olan çatal kek sosu eşit şekilde dağıtılarak dökülür. Kek üzerine dökülen sos iyice kekin içerisine işledikten sonra çatal kek üzerine hazırlanan ve ılık hale gelen kreması da yine eşit şekilde sürülür. Çatal kekiniz servise hazırdır. Son olarak isteğe bağlı hazırlanan çatal kek üzerine damla çikolata parçaları ya da renkli şeker serpilerek süslenebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtsuz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Süpriz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Kek Tarifleri ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Ezmeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Ezmeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nescafeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tiriliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Dilimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Dilimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalili Kek Tarifi ve Malzemeleri