Dilimli kek tarifini okuduktan sonra hemen mutfakta bu lezzeti denemek istiyorum! Özellikle yumuşak dokusu ve farklı malzemelerle zenginleştirilebilmesi çok cazip. Yumurtaları ve toz şekeri çırparken dikkat etmem gerektiği belirtmişsiniz, bu aşamada nasıl bir kıvam elde etmeliyim? Ayrıca kakao veya meyve eklemek için en uygun zamanın tarifte belirtildiği gibi hemen karışıma katılması mı yoksa başka bir aşamada mı? Kekin üzerini süslemek için pudra şekeri veya çikolata sosu kullanmanın en iyi yolu nedir? Son olarak, bu tarifi denedikten sonra dilimli kekin derin dondurucuda saklanma süresi ne kadar?
Tarifi denemek istemeniz harika! Yumurtaları ve toz şekerini çırparken, karışımın açık renkli ve krema kıvamına gelmesi hedeflenmelidir. Bu kıvam, havanın karışıma girmesiyle kekin kabarmasını sağlayacaktır.
Kakao veya meyve eklemek için en uygun zaman tarifte belirtildiği gibi, un ve sıvı karışımı birleştirdikten sonra, yani 3. adımda bu malzemeleri ekleyerek karıştırmalısınız. Böylece, malzemeler homojen bir biçimde dağılır.
Kekin üzerini süslemek için pudra şekeri serpmek isterseniz, kek soğuduktan sonra, servis etmeden önce ince bir tabaka halinde serpmek en iyi sonucu verecektir. Çikolata sosu kullanacaksanız, sosun kekin üzerinde hafifçe akmasını sağlamak için kekin biraz soğumasını bekleyin ve ardından sosu kaşık ya da sıkma torbası ile gezdirerek dökün.
Dilimli kekinizi derin dondurucuda yaklaşık 2-3 ay saklayabilirsiniz. Keki dilimleyip hava geçirmeyen bir poşete koyarak dondurucuya yerleştirmeniz en iyi korunma yöntemidir.
Dilimli kek tarifini okuduktan sonra hemen mutfakta bu lezzeti denemek istiyorum! Özellikle yumuşak dokusu ve farklı malzemelerle zenginleştirilebilmesi çok cazip. Yumurtaları ve toz şekeri çırparken dikkat etmem gerektiği belirtmişsiniz, bu aşamada nasıl bir kıvam elde etmeliyim? Ayrıca kakao veya meyve eklemek için en uygun zamanın tarifte belirtildiği gibi hemen karışıma katılması mı yoksa başka bir aşamada mı? Kekin üzerini süslemek için pudra şekeri veya çikolata sosu kullanmanın en iyi yolu nedir? Son olarak, bu tarifi denedikten sonra dilimli kekin derin dondurucuda saklanma süresi ne kadar?
Cevap yazSayın Neşet,
Tarifi denemek istemeniz harika! Yumurtaları ve toz şekerini çırparken, karışımın açık renkli ve krema kıvamına gelmesi hedeflenmelidir. Bu kıvam, havanın karışıma girmesiyle kekin kabarmasını sağlayacaktır.
Kakao veya meyve eklemek için en uygun zaman tarifte belirtildiği gibi, un ve sıvı karışımı birleştirdikten sonra, yani 3. adımda bu malzemeleri ekleyerek karıştırmalısınız. Böylece, malzemeler homojen bir biçimde dağılır.
Kekin üzerini süslemek için pudra şekeri serpmek isterseniz, kek soğuduktan sonra, servis etmeden önce ince bir tabaka halinde serpmek en iyi sonucu verecektir. Çikolata sosu kullanacaksanız, sosun kekin üzerinde hafifçe akmasını sağlamak için kekin biraz soğumasını bekleyin ve ardından sosu kaşık ya da sıkma torbası ile gezdirerek dökün.
Dilimli kekinizi derin dondurucuda yaklaşık 2-3 ay saklayabilirsiniz. Keki dilimleyip hava geçirmeyen bir poşete koyarak dondurucuya yerleştirmeniz en iyi korunma yöntemidir.
Afiyet olsun!