Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Dereotlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu kek, içinde yumurta, sıvı yağ, yoğurt, un, peynir ve dereotu kullanılarak yapılan bir tuzlu kek türüdür. İçinde kullanılan malzemeler sayesinde protein, kalsiyum ve vitamin değerleri oldukça yüksektir. Hem faydalı hem de lezzetli olan bu kek, görüntü olarak da oldukça hoş bir sunum sağlar. Dereotunun kendine has koku ve tadı, keke farklı bir aroma katar. Dereotlu kek, kolayca hazırlanabilen ve pratik bir tarif olarak öne çıkar.

Dereotlu Kek Malzemeleri
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Susam
  • Çörek otu

Dereotlu Kek Nasıl Yapılır?

Dereotlu kek yapımında kullanılacak yoğurt ve yumurtalar buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığına gelene kadar bekletilmelidir. Yaklaşık 3-4 saat bekletmek yeterli olacaktır. Derin bir kase içerisine yumurtalar kırılır ve mikser yardımı ile çırpılır. Mikserin yüksek ayarında kısa sürede yumurtalar köpürtülür. Yumurtalar köpürdükten sonra üzerine sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yoğurt da ilave edilerek bütün sıvı malzemeler iyice çırpılır.

Dereotu yıkanıp ayıklanır ve ince ince kıyılır. Aynı şekilde maydanoz da kıyılarak dereotu ile karıştırılır. Bu karışım kek malzemesine eklenerek iyice harmanlanır. Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendelenir ve karışıma ilave edilir. Üzerine pul biber ve tuz serpilir ve tahta kaşık ile karıştırılır. Kullanılacak tuz miktarı peynirin tuz oranına göre ayarlanmalıdır. Un, ayrı bir kapta elenerek kabartma tozu ile harmanlanır. Un, yavaş yavaş dereotlu kek malzemesine ilave edilirken bir yandan da karıştırılmaya devam edilir. Tahta kaşık ile karıştırarak topaklanmalar ezilir ve pürüzsüz bir hamur elde edilir.

İsteğe göre fırın tepsisi veya kek kalıbı kullanabilirsiniz. Kek kalıbı margarin ile yağlanır ve üzerine hafifçe un serpilir. Hazırlanan dereotlu kek hamuru yavaşça kek kalıbına dökülür. Dereotlu kek hamuru koyu kıvamda olduğu için dökülünce kalıp içinde çabuk yayılmayacağı için kalıbı sallayarak hamurun yayılmasını sağlamak gerekir. Son olarak dereotlu kekin üzerine bol miktarda susam ve çörek otu serpilir.

Daha önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta dereotlu kek pişirilir. Yaklaşık 30-35 dakika sonra dereotlu kekin üzeri kızarır ve pişmiş olur. Dereotlu kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve soğuması için bir kenara alınır. Soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek dereotlu kek çıkarılır ve dilimlenir.

Dereotlu kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek Kaç Derecede Pişer

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadife Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncirli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıp Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dikdörtgen Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Baton Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Kek Tarifi ve Malzemeleri