Yumuşak Kek Tarifi



Yumuşak kek, herkesin zevkle tüketeceği bir tariftir. Özellikle dişleri ile alakalı sorun yaşan kişiler için bir alternatif tarif olarak düşünülebilir. Yumuşak kek adından da anlaşılacağı üzere diğer keklere oranla daha yumuşaktır. Davet masalarınız da veya özel yemek programlarınız da bu kek için özel bir yer ayırsanız iyi olur... Konuklarınızın bir dilim aldıktan sonra, ikinci dilimlerini ısrarla isteyecekleri yumuşak kek ile günün gözdesi olabilirsiniz.

Yumuşak Kekin Püf Noktaları;

  • Kekin içerisinde kullanılacak olan sıvı malzemenin mutlaka oda ısısında olması gerekir. Aksi halde kek kabarmaz ve fırından sönük olarak çıkar.
  • Süt, yoğurt ve yumurtanın kek başlamadan en az bir saat önce buzdolabından çıkartılıp, dinlendirilmesi gerekir.
  • Kekin hazırlığına geçilmeden evvel kullanılacak olan tüm malzemelerin el altında bulundurulması gerekir.
  • Fırın kabı kek hazır olana kadar yağlanmalı ve unlanıp o şekilde bekletilmelidir.
  • Yumuşak kek fırına gönderilmeden önce fırınının ayarının 11 dakika önce açılmalı ve en az 175 dereceye ayarlanıp ısıtılalı.
  • Yumurtalar krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılması ve köpük haline gelmesi gerekir.
  • Yumurtaların kekin içerisinde kokmaması için uzun süreli çırpılması lazımdır. Yoksa yumurtalar pişerken ve yerken kokusunu size hissettirebilir
  • Kekin içerisine bir kaç damla portakal veya limon suyu yahut kabuklarının rendesi ilave edilirse aroması iştahınızı açacaktır.
  • Eğer kekinizin içerisinde yoğurt kullanırsanız kekiniz biraz sert, süt kullanırsanız ise daha yumuşak tıpkı sünger kıvamında olacaktır.
  • Yumuşak kekinizi fırında pişirirken mutlaka telin alt gözüne tepsiyi yerleştirin, üst kısmına yerleştirirseniz altı pişmeden üzeri yanacak kıvama gelecektir.<
    Yumuşak Kek Tarifi

  • Yumuşak kekiniz pişer pişmez fırından almayınız. Biraz fırının kapağını açın ve kekin ılımasını bu şekilde gerçekleştirip daha sonra keki fırından alın. Bu kekin daha yumuşak olması ve içini çekmesi için önemli bir ayrıntıdır.

Yumuşak Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2,5 su bardağı elenmiş buğday unu

Yumuşak Kek Yapılışı;

Kekin yapımına başlamadan önce unlu malzemeleri bir karıştırma kabına alalım ve karıştırıp hazır hale getirelim. Ardından yumurta ile birlikte 1 su bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım. Devamında içerisine diğer sıvı malzemeleri alalım ve metal bir çırpıcı ile itinalı bir şekilde pes etmeden 3 dakika çırpalım.

Sıvı malzemelerin ardından önceden hazır hale getirdiğimiz unlu karışımı kek malzemelerinin olduğu kabın içerisine alalım ve çırpalım. Tüm kek malzemesini yaklaşık 4 dakika kadar çırpıldıktan sonra yağladığımız kek kalıbının içerisine hamuru dökelim ve önceden ısıttığımız fırına kalıbı gönderelim. 30-35 dakika kadar yumuşak kekimizi fırında pişirelim ve piştikten sonra fırının içerisinde 10-15 dakika kadar fırının kapağı açık kalacak şekilde bekletelim. Daha sonra kekimiz fırından alalım ve isteğe göre ister ılık, ister soğuk olacak şekilde dilimleyip servis tabaklarına alalım.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:32:22





Yumuşak Kek Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

9 Yorum Yapılmış "Yumuşak Kek Tarifi"

HANİFE AŞNAN

Cevap Sayısı: 0
ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞİM KEKLER KABARSADA SONRADAN SÖNÜYODU ŞİMDİ BU KEK HEM ÇOK KABARSI HEMDE İNMEDİ KABARMIŞ HALİ TEŞEKKÜRLER

2017-08-07 / Kullanıcı oyu: 4,5

seyma

Cevap Sayısı: 0
Cok guzel oldu tesekkurler diger keklerim cok kabariyodu ama yumusak olmuyodu bu kek hem cok kqbardi hemse yumusacik harikasiniz. :-)

2017-07-27 / Kullanıcı oyu: 4,5

Hatice

Cevap Sayısı: 0
Çok teşekkürler

2017-06-22 / Kullanıcı oyu: 4,5

velime

Cevap Sayısı: 0
Cok guzel bir tarif kendi yaptigimkeklerde cok guzel ama bu birbaska denedim pamuk gibi yumusacik oldu :)

2016-02-13 / Kullanıcı oyu: 4,5

semiha

Cevap Sayısı: 0
Cok guzel bir tarif kendi yaptigimkeklerde cok guzel ama bu birbaska denedim pamuk gibi yumusacik oldu :)

2016-02-13 / Kullanıcı oyu: 4,5

Elcin metiye

Cevap Sayısı: 0
Cok guzel bir tarif kolayda 19yasinda olmama ragmen cok guzel oldu gelen midafirler cok begen di

2015-09-13 / Kullanıcı oyu: 4,5

Nazelmas

Cevap Sayısı: 0
Denedim ve gerçekten harika bir kek oldu. Süpersiniz

2014-10-12 / Kullanıcı oyu: 4,5

ece

Cevap Sayısı: 0
keki yaptıktan sonra üzerine evde yaptığım kremayı üzerine sürsem iyi olur mu acaba ?

2014-06-05 / Kullanıcı oyu: 4,5

Binalp

Cevap Sayısı: 1
tarif çok ayrıntılı bir şekilde anlatılmış çok teşekkür ederim. dün aynı malzemeler ile uyguladım kek tarifini ve önemli ip uçlarını da dahil ettim ortaya harika bir kek çıktı... kesinlikle ısrarla tavsiye ediyorum denedim harika oldu...

2014-02-21 / Kullanıcı oyu: 4,5













#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2017