Kek Kaç Dakikada Pişer




Kek kaç dakikada pişer, keklerin yapımı ve malzemesi kadar, pişme süreside lezzetlerine ve görünümüne etki etmektedir. Elektrikli, gazlı fırınlarda pişirilebildiği gibi mikrodalga fırınlarda da kek pişirilebilir. Mikrodalga fırın kızartma yapamayacağı için pişirilecek keklerin kakaolu ya da renkli olması tercih edilmelidir. Kek yapılıyorsa kalıp veya tepsi kullanımına göre süre değişebilir. Kalıpta yapılan kekin pişmesi tepsiye göre uzun sürer. Pişme sürelerini kullanma kılavuzuna göre seçilir.

 Kek kaç dakikada pişer, araştırıp, püf noktalarıyla birleştirerek sizlere fayda sağlayacağını umut ederek bilgilendirelim. Kaliteli bir kek kalıbı için, mümkünse silikon olsun. Kullanacağınız unu mutlaka eleyin. Yumurta ve şeker aşamasında uzun süre, kabartma tozu katıldıktan sonra ise çok az çırpmak. Fırının önce orta kabarma olunca alt rafına geçirmek. Önce yüksek sıcaklıkta kabarma gerçekleşince ısıyı düşürmek mesela, 180 sonra 150 gibi. İçinin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırarak kontrol edebiliriz. Fırının derecesi yüksek olursa dışı birden pişer, içi cıvık olur. Fırın derecemiz mutlaka 150-170 arası olacak. Ön ısıtma da fazla olmayacak. Keklerde, ilk 20 dakika kapağı açılmaz. Ortalama 30-35 dakika kadar pişirme süreleri vardır. Birde iyice soğutmadan kesmeye kalkmayınız. kendi kendine dinlenmeye bırakmalısınız. Elektrikli fırın ayarı, turbo pişirme, 160 derece (önceden ısıtılmış) Alt-üst fırınlarda pişirme süresi, 170 derece (önceden ısıtılmış) ve pişirme süreleri, yaklaşık 35-45 dakika pişirilme süreleri vardır. İdeali pişme süresi bu olduğu için en erken 10 dakika sonunda kapak açılabilir.Verilen pişirme süresine yaklaşıncaya kadar kapağın açılmaması, eğer fırınınızın bir tarafı daha fazla pişiriyorsa, bu süre dolduktan sonra kekinizi çevirerek her yerin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.

Kek Kaç Dakikada Pişer

 Üstünün çok piştiğine kanaat getirdiyseniz, bir parça yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatırsanız yanmasını engellemiş olursunuz.Fırında arıza yoksa kekiniz mutlaka çok güzel olacaktır. Kabartma tozu kullanılan tariflerde soğuk fırına konulmasında sakınca yoktur. Ancak karbonat sıvı maddeyle temas eder etmez reaksiyona başladığı için, hemen önceden ısıtılmış sıcak fırına konulması gerekmektedir.

 Eğer aceleniz varsa, kekinizi fırından çıkarttıktan sonra ıslak bir bezin üstüne, ya da kalıbınız kelepçeli değilse su dolu bir kabın içine oturtarak hızlı soğuma sağlayabilirsiniz. Örnek olarak, keklerin içinde bol sıvı bulunanlar, verilen sıcaklıklarda çok daha az ısıda bir fırına konduğunda yavaş olan nişasta dibe çökebilir. Kabarcıklar da  içindeki malzemelerin yeterli sıcaklığına ulaşmayacak olacağı için yüzeyden kaçarlar. Bu sayede kekiniz, basık ve sıkı durumlar oluşabilir. Uygun ısılarda yapılan kekleriniz, öncelikle nişasta yapısı hızlıca oluşarak, kabuk meydana getirip, çökme yaşamazsınız. Arkasından oluşan kabarcıklar ısınan malzemenin arasından geçerken hava boşlukları oluşturacağı için, içi de gevrek gibi olup gelişmiş olacaktır.

 Fırın bilindiği üzere ısı yayılımı ile pişirmeyle gerçekleşir, Bu esnada yan yüzeylerde sıcak noktalar birikerek, yan yüzeylere yakın pişen malzemeler daha fazla ısıya maruz kalacağından, bunun önüne geçerek, pişmekte olan ekmek, kek vb. ortaya getirilmeli ya da pişmenin orta noktalarına yakın bir zamanda malzemeler, yer ve yön değiştirilmelidir.

Elektrik Fırın Ayarları

  • Turbo pişirme, 160 derece(önceden ısıtılmış)
  • Alt-üst pişirme, 170 derece(önceden ısıtılmış)
  • Pişirme süreleri hepsinin, yaklaşık 35-45 dakikadır.

Kolay gelsin.


Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:47:42





Kek Kaç Dakikada Pişer Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

2 Yorum Yapılmış "Kek Kaç Dakikada Pişer"

Tatlı Dilek

Cevap Sayısı: 0
YA BIR ŞEY söylicem bizim fırınımız yuvarlak olanındanda nasıl yanmasını durdurabilirim yardım edin bana arkadaşlar

2017-06-13 / Kullanıcı oyu: 4,5

ayten çevik

Cevap Sayısı: 0
aliminyon tepsidederece ve dakikasıankestra fırında nasıl pişiyo 8

2016-09-03 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Islak Kek

Islak kek, tabiri kekin genellikle çikolata sosuyla buluşturulması sonucunda ortaya çıkar. Kekin üstüne dökülen soslar çeşitlilik gösterebilir. Ancak ıslak kek dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen çikolata sosudur. Bu tarif hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2017