Nişastalı Kek



Nişastalı kek, kek hamuruna yumurta toz şeker, sıvı yağ, süt un ve nişasta koyularak yapılan bir kek türüdür. Nişasta kullanılması ile bu kek diğer kekler göre daha gevrek ve ağızda dağılan bir kek olur. Hem de çabuk bayatlamadığı için daha uzun süre saklayabiliriz. Renk olarak daha beyaz olan nişastalı kek farklı bir görüntü de vermiş olur. 

Nişastalı Kek Malzemeleri
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane limonun kabuğunun rendesi
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Nişastalı Kek Yapılışı

Nişastalı kek yapımında kullanacağımız yumurtaları buzdolabından çıkartıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletelim. Yumurtalar oda ısısına gelip ılık olunca kek yapımında kullanabiliriz. Yumurtaları soğuk olarak kek hamurunda kullanırsak nişastalı kek istediğimiz şekilde kabarmaz ve ince kalır.
Derin ve geniş bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ilave edelim. Yumurta ile toz şekeri iyice karıştırarak toz şeker eriyinceye kadar çırpalım. Mikser kullanarak yüksek ayarda kısa süre içinde çırpabiliriz. Karışımda köpükler oluşup krema kıvamına gelince üzerine sıvı yağ ekleyelim. Çırpmaya devam ederek sıvı yağ da karışınca daha sonra süt ekleyip çırpmaya devam edelim.

Ayrı bir büyük kap içerisine un ile kabartma tozu elenerek üzerine vanilya ile nişasta eklenir.
Nişastalı Kek

Malzeme harmanlanarak iyice karıştırılır. Kek malzemesine unlu nişasta karışımı yavaş yavaş eklenerek bir taraftan da karıştırılır. Tahta bir kaşık ile topaklanmalar ezilerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edilir. Bir tane limon yıkanıp kabukları rende ile rendelenir. Nişastalı kek hamuruna limon kabuğu rendesi de eklenerek bir kez daha karıştırılır. Bütün malzeme karışınca bu aşama da fazla çırpmadan bırakılır.

İsteğe göre fırın tepsisi veya kek kalıbı kullanılarak nişastalı keki pişirebiliriz. Hangisini kullanacaksak margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan nişastalı kek hamurunu kalıbın bir kenarından yavaşça dökelim. Daha sonra elimiz ile yavaşça kalıbı sallayarak hamurun kalıp içinde eşit olarak yayılmasını sağlayalım. 

Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta nişastalı keki pişirelim. Fırın mutlaka daha önceden ısıtılmış olmalıdır. Çünkü kek sıcak fırına koyulursa  birden kabarır. Eğer soğuk fırına koyulur ve kek içeride iken fırın ısıtılır sa kek kabarmaz. Yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra nişastalı kek pişmiş olur. Kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini anlayabiliriz. Kürdan ıslak ise kek pişmemiş olur, eğer kürdan kuru ise nişastalı kek pişmiş olur. 
Nişastalı kek pişince fırından çıkartılır ve soğuması için bir kenara alınır. Soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek kek kalıptan çıkartılır. Üzerine pudra şekeri serpilerek dilimlenir. Nişastalı kek servise hazırdır.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:37:26





Nişastalı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

3 Yorum Yapılmış "Nişastalı Kek"

aslı

Cevap Sayısı: 0
vay be bu sayfa sayesinde cok gzl kklr yaptm

2017-06-18 / Kullanıcı oyu: 4,5

Sinem

Cevap Sayısı: 0
Kek kalıbım yok. Borcamda yapmayı düşündüm fakat kabarıp taşmasından korktuğum için derin fırın tepsisinde yaptım. Çok teşekkür ederim. Bu arada benim kekim sadece 15 dakikada pişti ve çok güzel oldu. Çok kısa sürede oldu ama bende anlamadım.&128522;&128522;

2016-06-13 / Kullanıcı oyu: 4,5

songül

Cevap Sayısı: 1
buğday bişstası yerine mısır nişastası koyablrmiyiz??

2015-03-07 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Eti Burçaklı Kurabiye

Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençle...

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Jöleli Kek

Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da old...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2017