Muzlu Kek



Muzlu Kek, Muzlu Kek yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, muz sayısının 4'den fazla olmamasıdır. Zira fazla muz kekin ağır bir kokuya sahip olmasına sebep olur. Muzlu kekimizin bir püf noktası da, kek harcını hazırlarken ilk önce mutlaka şeker ve yumurtayı bitlikte çırpın, çünkü bu kekinizin daha iyi kabarmasını sağlarız. Muz ve cevizin uyumlu aroması lezzetiyle beraber hoş  bir damak tadı bırakır. Mis gibi kokusuyla sevdiklerinize, çocuklarınıza, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, çay saatlerinde, sabah kahvaltısında, sıcacık kekimizle beraber yemeye doyamayacağınız gibi ikramlarda bulanabilirsiniz. Muzla hazırladığımız kekimizi sizlerle paylaşarak, hünerli hanımlar, birlikte yapmaya başlayabiliriz.

Muzlu Kekin Malzemeleri

  • 4 adet olgunlaşmamış muz
  • yarım bardak tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 bardak sıvıyağ (margarin de eritilebilir)
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1.5 bardak un
  • yarım bardak fındık-fıstık-ceviz (ne isterseniz)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın ya da Hindistan cevizi

Muzlu Kekin Yapılışı

Kabımızı alalım. önce yumurtayı, şekeri, vanilyayı da ilave edip, güzelce çırpalım. 4adet muzumuzu soyalım dilimler halinde keserek, çatalımızla ezelim.

Muzlu Kek

Daha sonra ezdiğimiz muzları da ilave edip, en sona fıstığı, fındığı da koymak üzere eklemelerimizi yapalım. Muzlu kekimizin hamuru, ince oluşudur. Dilerseniz arzuya göre malzemeleri iki katına çıkararak, daha yoğun kek elde etmiş olursunuz. Muzu oldukça yoğun olduğundan malzemeleri iki katına çıkartsanız da muz adedimizi sabit tutmanızı öneririz. Ama muzu sevenlerdenseniz, onunda dilediğinizce sayısını ekleyebilirsiniz. (6-8 vb.) Bence bu tamamen damak tadına kalmış bir seçim olacağı için, fındık-fıstık da Hindistan cevizi de zorunlu değil, mesela bunların hiçbirini koymasanız da olur, ya da çikolata parçaları da yakışabilir, derim. seçim tercihi siz, hünerli hanımlarımıza kalmış. Şimdi, en son olarak yağladığımız veya yağlı kağıt sererek kalıbımızı, fırınımızda önceden ısıtılmış  175 derece ısı ayarında, kek hamurumuzu fırınımızda 30-35 dakika kadar pişirmek üzere koyalım. Pişip pişmediğine, bir kürdan yardımı ile kontrol ederek, fırından çıkaralım. Kekimizi soğumaya bırakarak, dinlendirelim. Kekimizin kokusu gelmeye başladı bile hemen servis tabaklarımıza dilimleyerek, mis gibi kekimizi zevkle ikramlarınız da hazırdır. Rabbim, herkesin yar yardımcısı olsun. sağlıcakla kalın.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:38:48





Muzlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Muzlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018