Kalıp Kek Tarifi



Kalıp kek tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olan kekinizi kalıpta yapmaya ne dersiniz? Yumuşacık bir tat bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Üzerindeki çikolata sosu ile pastayı aratmayacak bir lezzet.

Kalıp Kek Tarifi Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 su bardağı un

Üzeri İçin

  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

Kalıp Kek Tarifi Hazırlanışı

Kalıp kek tarifimizi hazırlamak için kullanacağımız bütün malzemeleri önceden oda sıcaklığında bekletiyoruz. İlk önce yumurtalarımızı teker teker kırarak kekimize başlıyoruz. Çukur bir kabın içine kırdığımız yumurtalara şekerimizi eklemeden 2- dakika kadar mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra üzerine toz şeker ekleyerek köpürene kadar çırpıyoruz. Toz şeker yumurtaların içinde eridikten sonra 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ilave ediyoruz. Ardından sütü ve sıvı yağı ekliyoruz.

Kuru malzemelerimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kabın içine birlikte eleyerek kaşık ile karıştırıyoruz.

Kalıp Kek Tarifi

. Elediğimiz unlu malzemeleri sıvı karışımın içine yavaş yavaş ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz. Kalıpta kek hamurumuzun homojen bir şekilde karıştığından emin olana kadar karıştırıyoruz. Artık kalıpta kek hamurumuz pişmek için hazır hale geldi. Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlıyoruz. Boza kıvamı alan kek harcımızı kalıbımıza dökerek eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz.

Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlıyoruz ve kalıbımızı fırına sürüyoruz. Kekimiz 45 dakika içinde pişecektir. Kekimiz pişerken üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Ufak bir tencerenin içine toz halinde olan bir paket çikolata sosunu dökerek üzerine 1 su bardağı süt ekleyelim ve kısık ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıralım.  Kıvam alan sosumuzun altını kapatalım. Kekimizi fırından almadan önce pişip pişmediğini test ediyoruz ve pişen kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 15 dakika kadar soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kekimizi kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarıyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunu biraz ılıdıktan sonra servis tabağına çıkardığımız kekimizin üzerine döküyoruz. Çikolata sosunun üzerine Hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Kalıp kek tarifi bu aşamadan sonra servisi için hazır. Dilimleyerek servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:32:34





Kalıp Kek Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

2 Yorum Yapılmış "Kalıp Kek Tarifi"

emel

Cevap Sayısı: 0
silikon kalıptamı yaptınız
yardımcı olursanız sevinirim

2016-05-04 / Kullanıcı oyu: 4,5

tugba

Cevap Sayısı: 0
Ellerinize saglik ilk kez kek yapmayi kullandigim firin ile basarabildim.Tarif icin tesekkurler

2015-02-01 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Eti Burçaklı Kurabiye

Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençle...

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Jöleli Kek

Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da old...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2017