Havuçlu Portakallı Kek



Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya marketlerden satın alınan keklerin tam tersine oldukça sağlıklı, besleyici ve enfes lezzeti ile bu keki çarçabuk hazırlayarak çat kapı gelen misafirlerinize, çocuklarınıza atıştırmalık olarak ve beş çaylarınız için hazırlayarak bir fincan sıcak çay eşliğinde tüketerek özellikle de kendinizi şımartabilirsiniz.

Havuçlu Portakallı Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dolusu toz şeker
  • 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1 adet portakal
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar elenmiş un

Havuçlu Portakallı Kek Hazırlanışı

Havuçlu portakalı kek hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımızın içine 2 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurtalar köpük köpük kar haline gelinceye kadar çırpalım. Karışım istenilen kıvama geldikten sonra üzerine 1 su bardağı dolusu yoğurdu ekleyip tekrar çırparak yoğurdu da karışıma dahil edelim.

Havuçlu Portakallı Kek

Karışımın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek çırpma işlemine devam edelim.

Daha sonra 1 adet portakal ve 2 adet havucu başka bir kabın içine rendenin iri gözü ile rendeleyerek avuç içimizle havuç ve portakalı sıkarak suyunu çıkarttıktan sonra elimizde kalan posayı çırpılan karışıma ilave edelim. Ardından 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu da ilave ederek karışımı tekrar çırpalım. Ardından çırpılan karışımın üzerine elenmiş unumuzu azar azar ilave ederken bir taraftan da çırpma işlemini sürdürelim. Kek hamurumuz akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak çırpma işlemini tamamlayalım. Kek hamurumuz hazır hale geldikten sonra artık kek kalıbımızı iyice yağladıktan sonra karışımı kalıba düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Kekimizi önceden 185 derecede ısıtılmış fırına vererek kekimiz kabararak kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım. (  kekimizin içini çekerek pişip pişmediğini anlamak için keki fırından çıkarmadan hemen önce kürdan testinden geçirmeyi ihmal etmeyelim. Şayet keki batırılan kürdana hamur bulaşmış ise sıcak fırında keki fırın soğuyuncaya kadar bekleterek içini çekmesini sağladıktan sonra fırından çıkartalım.) Kekimizi fırından alıp soğumasını sağladıktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek çay veya meyve suyu eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 03.02.2016 19:03:36





Havuçlu Portakallı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Havuçlu Portakallı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2017