Havuçlu Portakallı Kek



Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya marketlerden satın alınan keklerin tam tersine oldukça sağlıklı, besleyici ve enfes lezzeti ile bu keki çarçabuk hazırlayarak çat kapı gelen misafirlerinize, çocuklarınıza atıştırmalık olarak ve beş çaylarınız için hazırlayarak bir fincan sıcak çay eşliğinde tüketerek özellikle de kendinizi şımartabilirsiniz.

Havuçlu Portakallı Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dolusu toz şeker
  • 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1 adet portakal
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar elenmiş un

Havuçlu Portakallı Kek Hazırlanışı

Havuçlu portakalı kek hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımızın içine 2 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurtalar köpük köpük kar haline gelinceye kadar çırpalım. Karışım istenilen kıvama geldikten sonra üzerine 1 su bardağı dolusu yoğurdu ekleyip tekrar çırparak yoğurdu da karışıma dahil edelim.

Havuçlu Portakallı Kek

Karışımın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek çırpma işlemine devam edelim.

Daha sonra 1 adet portakal ve 2 adet havucu başka bir kabın içine rendenin iri gözü ile rendeleyerek avuç içimizle havuç ve portakalı sıkarak suyunu çıkarttıktan sonra elimizde kalan posayı çırpılan karışıma ilave edelim. Ardından 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu da ilave ederek karışımı tekrar çırpalım. Ardından çırpılan karışımın üzerine elenmiş unumuzu azar azar ilave ederken bir taraftan da çırpma işlemini sürdürelim. Kek hamurumuz akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak çırpma işlemini tamamlayalım. Kek hamurumuz hazır hale geldikten sonra artık kek kalıbımızı iyice yağladıktan sonra karışımı kalıba düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Kekimizi önceden 185 derecede ısıtılmış fırına vererek kekimiz kabararak kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım. (  kekimizin içini çekerek pişip pişmediğini anlamak için keki fırından çıkarmadan hemen önce kürdan testinden geçirmeyi ihmal etmeyelim. Şayet keki batırılan kürdana hamur bulaşmış ise sıcak fırında keki fırın soğuyuncaya kadar bekleterek içini çekmesini sağladıktan sonra fırından çıkartalım.) Kekimizi fırından alıp soğumasını sağladıktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek çay veya meyve suyu eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 03.02.2016 19:03:36





Havuçlu Portakallı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Havuçlu Portakallı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Islak Kek

Islak kek, tabiri kekin genellikle çikolata sosuyla buluşturulması sonucunda ortaya çıkar. Kekin üstüne dökülen soslar çeşitlilik gösterebilir. Ancak ıslak kek dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen çikolata sosudur. Bu tarif hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2017