Borcamda Kek



Borcamda kek, inanılmaz derece de kolay yapılmakta ve pek çok kek kalıbının aksine kek hamuru pişerken tabanına yapışmamaktadır. Kalabalık gelecek misafirler için borcamda kek diğer kalıp keklere oranla daha bereketli olacağından tavsiye edilir. Borcam da kek yaparken her türlü kek tarifini deneyebilirsiniz. Genelde ısıya dayanıklı fırın pişirme tepsisi (kare, yuvarlak, dikdörtgen) olan borcam kek yapımı içinde kullanılmakta ve harika sonuçlar çıkarmaktadır.

Borcamda kek için gerekli malzemeler;

  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kaşık margarin (borcamı yağlamak için)
  • 1 kaşık un (borcama serpiştirmek için)

Üzeri için;

  • Ceviz ve Hindistan cevizi

Borcamda kek yapılışı;

Kekin yapılışına başlarken bir adet derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine 3 adet yumurtayı arka, arka kırıp çatal ile çırpalım. Çırptığımız yumurtaların içerisine 1,5 su bardağı şekeri dikkati bir şekilde ekleyelim ve üzerine de kakaoyu boşaltarak çırpma işlemine devam edelim.

Borcamda Kek

Karışıma son olarak sıvı ilavesi yapalım ve metal bir çırpıcı ile 5 dakika çırpalım. Hazır hale getirdiğimiz bu sıvı karışımdan 1 kupa bardağı kadarını ayıralım ve kalan diğer harcın içerisine unlu malzemeleri ilave edip metal karıştırıcı ile çırpmaya devam edelim.

Akabinde dikdörtgen bir borcam alalım ve içerisini önce margarin ile yağlayıp, ardından da un serpiştirelim. Daha sonra hazır hale getirdiğimiz kek hamurunu borcama boca edelim ve fırına gönderip 30-35 dakika kadar pişmeye bırakalım. Fırının ayarı borcam kek için 175-180 kadar olsa yeterli olacaktır. Pişmiş olan kekimizi fırından alalım ve soğumasını sağlamak için altına bez koyalım serin bir yerde bekletelim.

Dikkat! Borcamda kekinizi fırından aldığınızda kesinlikle ıslak veya çok soğuk bir alana kaldırmayın. Aksi halde borcam patlayabilir ve sonu hiç hoş olmaz...

Kekimizi soğuması için altına kuru bez serilmiş bir tezgahın üzerine alalım ve üzerine önceden ayırdığımız sosu döküp içine çekmesini bekleyelim. Daha sonra sosunu çekmiş olan kekimizin üzerine ceviz ve Hindistan serpiştirip dilimleyelim ve servise sunum yapalım...

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:33:39





Borcamda Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Borcamda Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Eti Burçaklı Kurabiye

Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençle...

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Jöleli Kek

Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da old...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2017