Ağlayan Kek Tarifi



Ağlayan kek tarifi, ağlayan kek sizlere kekin dışında bir pasta lezzeti verebilecek bir tarif. İçine koyduğunuz sütün, çikolata sosunun kek ile bütünleştiği harika bir lezzet. Yapımı da sizleri fazla üzmeyecek, önce kekinizi pişireceksiniz daha sonra üzerine malzemelerini ilave edeceksiniz. Yalnız bu tarifi ildiğiniz normal kek kalıplarında pişirmeyin. Bunun nedeni kekin pişirildiği kapla sunum yapılmasındandır. Sizlere tavsiyemiz dikdörtgen bir borcam kullanmanızdır. Cam olduğundan, kekinizin görünüşü daha güzel olacak. Birde normal kekin içine biliyorsunuz sıvı yağ konur. Bu tarifimizde sadece bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz. Bunun nedeni ise, piştikten sonra üzerine döktüğünüz sütü daha güzel içine çekmesi ve yumuşak olması içindir. Ayrıca keki bir gün önce pişirin ve sütünü üzerine dökün. Krem şanti karışımını da, üzerine bir gün önceden ilave din. Servis yapacağınız gün çikolatalı sosu üzerine dökün. Böyle yaparsanız, kekin daha güzel olduğunu göreceksiniz. Bunlar kekinizin küçük püf noktaları. Şimdi isterseniz ağlayan kekin yapımına geçelim. 

Ağlayan kek tarifi için malzemeler

Kek malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao 

Kekin ıslatılması için

  • 2 su bardağı ılık süt

Çikolata sosu için

  • 4 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tablet çikolata

Kekin üzerine koymak için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 kase dövülmüş ceviz, fındık vs.

Ağlayan kek yapım aşamaları

  • Kekin hazırlanması: Kekimizi yapmak için önce oda sıcaklığında olan yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpıyoruz. Biliyorsunuz ki, kek yapımında kullanılan tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Bu nokta kekin kabarmasına etki eden en önemli unsurlardan biri. Birde ilk aşamada yumurta, toz şeker ve sıvı yağın iyice çırpılması gerekir. Buna şu şekilde açıklık getirelim.
    Ağlayan Kek Tarifi

    . İçine koyduğunuz toz şeker eriyinceye kadar çırpmalısınız. Karışımını yeteri kadar çırpıldıysa, içine sıvı yağı ve sütü ilave edin. Bu arada çırpmaya devam edin. Başka bir kabın içinde elenmiş unu, kabartma tozunu ve kakaoyu iyice karıştırın. Bu karışımı da  yumurtaları çırptığınız malzemelerin içine ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Artık mikser kullanmayın. Bu detayda kekin kabarmasına etki edecektir. Bu arada fırınınızı 175 derecede ısıtın. Kek hamurumuz için 28X28 cm ölçülerinde bir borcam için ideal ölçüde. Borcamı yağlayarak, kek hamurunu içine dökün. Kekinizi pişmesi için fırına koyabilirsiniz. Fırın kapağını ilk 20 dakikada hiç açmayın. Yaklaşık olarak 25-35 dakikada kek pişmiş olacaktır. Piştiğini bir kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. Keke batırdığınız kürdan temiz olarak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Pişen kekinizi fırından dışarıya çıkarın. Kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra, kürdanla üzerine delikler açın. Daha sonra 2 bardak ılık sütü üzerine gezdirin. Kekiniz soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın. Şimdi diğer malzemelerin yapımına geçelim.
  • Krem şanti ve çikolata sosunun hazırlanması: Krem şantiyi üzerinde yazdığı gibi soğuk sütle çırparak hazırlayalım. Bunu tamamen soğumuş olan kekin üzerine sürelim. Keki yeniden buzdolabına kaldıralım. Şimdi çikolata sosumuzu hazırlayalım. Bunu isterseniz hazır olan paketlerden de yapabilirsiniz. İsterseniz bizim verdiğimiz tarifi kullanabilirsiniz. Bir tencerede sütü, toz şekeri, buğday nişastasını ve kakaoyu iyice karıştırın. Bunu orta ateşte karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce çikolataları parçalayarak içine atın. Çikolatalar tamamen eridikten sonra, hazırladığınız sosun soğumasını bekleyiniz.
  • Ağlayan kekin hazırlanması: Buzdolabında olan üzerine krem şanti sürdüğünüz keki dışarıya alın. Soğumuş olan çikolata sosunu üzerine kaplayın. Ağlayan kekin üzerine arzunuz göre, dövülmüş ceviz, fındık, badem, antep fıstığı, hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyin. Kekiniz artık konuklarınıza sunulmak için hazırdır. İçinde pişirdiğiniz borcamla beraber servis edebilirsiniz. Kekinizin görünümü kadar, lezzeti ve yumuşaklığı yiyenleri hayran bırakacaktır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:30:57





Ağlayan Kek Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

2 Yorum Yapılmış "Ağlayan Kek Tarifi"

şeker

Cevap Sayısı: 0
keşke bir vidyo çekip atsaydınıız böyle hiç birşey yapılmaz

2016-06-20 / Kullanıcı oyu: 4,5

sibel

Cevap Sayısı: 0
Teşekkür edrm çok güzel oldu.
Herkes çok beğendi.

2015-09-25 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Eti Burçaklı Kurabiye

Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençle...

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Jöleli Kek

Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da old...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2017