Zeytinli Kek



Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapılarak fırında pişirilen bir nevi tatlı çörektir. Toplum olarak hamur işlerini bolca tüketmekteyiz. Zeytinli kek günün her öğününde tüketilebilen bir yemek olarak görülmektedir. Misafirperver bir toplum olarak gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak ve hoşnut olarak ayrılmasını sağlamak için elimizden geleni yapmaktayız. Misafirlere bu amaç doğrultusunda çeşitli ikramlarda bulunmak isteriz. Çay en çok ikram edilen içecek olup, çayın yanında da küçük atıştırmalıklar sunmaktayız. Özellikle de ara öğün vakti misafirin yemek yeme ihtiyacının olmadığı kısa süreli ziyaretlerde zeytinli kek çayın yanında iyi bir seçim olacaktır. 

Zeytinli kek malzemeleri
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 gram karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı dilimlenmiş zeytin, marketlerde dilimlenmiş zeytin bulmak mümkündür.
  • 1 tutam dereotu, 1 tutam maydanoz, kapya biber ve tuz.<
    Zeytinli Kek

Zeytinli kek tarifi

yeterli büyüklükteki bir kaba un, yumurta ve yoğurt alınarak çırpılır. Dere otu, maydanoz ve biber ufak parçalara dönüşecek şekilde iyice doğranır. Bu malzemelerin içerisine doğranmış zeytinler eklenir. Sonra bu karışım hamurun içerisine katılarak iyice karıştırma işlemi uygulanır. Kabartma tozu ve karbonat bu karışımın içerisine eklenir. Hamur yeterli kıvamda değilse üzerine biraz daha un eklenebilir. Hamurun koyu bir kıvam almasına dikkat edilmelidir. Yeterli büyüklükteki tepsi veya kek kalıbı kullanılmalıdır. Hamuru kek kalıbına koymadan önce kalıbın içerisi zeytinyağı ile yağlanmalıdır. Zeytinli kek hamurunun üzerine çörek otu dökülebilir. Çörek otu fırına verilmeden önce kek kalıbına dökülmelidir. 200 derece ile 5 dakika boyunca ısıtılmış olan fırına kek kalıbı yerleştirilir. Kek kabarmaya başlarken fırın ısısını düşürmek görüntü hem içinin tam pişmesini hem de dış kısmının yanmasını önleyecektir. Kabarmaya başladığı an fırın ısısını 150 dereceye getirmek uygun olacaktır. Fırında pişirme süresi 25-30 dakika arasıdır. Fırından çıkarılan zeytinli kek 15-20 dakika arası soğuması beklendikten sonra servise hazır hale getirilir. 

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 14:21:29





Zeytinli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Zeytinli Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2017