Vişneli Kek



Vişneli kek, içine yumurta, toz şeker, sıvı yağ, yoğurt, un ve vişne koyularak hazırlanan kek türüdür. Vişneli kek, vişne kokusu ve hafif ekşi tadı ile farklı bir lezzet oluşturur. Vişne mevsiminde taze olarak kullanılacağı gibi başka mevsimlerde ise dondurucudan çıkartılarak kullanılabilir. Yaz aylarında taze toplanmış vişneler dondurucuya koyularak daha sonra istenildiği zaman kullanılabilir. Vişneli kek yapımı zor olmayan kısa süre içinde hazırlanan bir kek tarifidir. Misafir ikramlarında da kolayca yapılabilecek farklı ve şık bir kek olur. 

Vişneli Kek Malzemeleri
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı vişne
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Vişneli Kek Yapılışı

Vişneli kek yapımında kullanacağımız yoğurt ile yumurtaları bir süre önce buzdolabından çıkartıp oda ısısında ılınmasını sağlamalıyız. Yaklaşık olarak 3-4 saat bekleyince yeterli ısıya gelmiş olur. 

Derin ve geniş bir kap içerisine yumurtaları kıralım. Üzerine toz şeker ekleyerek köpükler oluşana kadar çırpalım. Mikser yardımı ile yüksek ayarda kısa süre de yapılabilir. Koyu bir krema kıvamı alınca üzerine sıvı yağ ekleyelim. Sıvı yağ ile beraber iyice çırparak toz şekerin iyice erimesi sağlanmalıdır. Toz şekeri eritmeden kek hamurunu hazırlarsak hem kek yeterince tatlı olmaz hem de yerken toz şeker çıtır çıtır ağzımıza gelir. Toz şeker de eriyince yoğurt ekleyerek karışıma yoğunlaşması sağlanır. Un ayrı bir kap içine elenerek üzerine kabartma tozu ile vanilya eklenir ve harmanlanarak karıştırılır. Elenmiş un da yavaş yavaş kek hamuruna eklenerek bir taraftan da karıştırılır. Un eklenince oluşan topaklanmalar tahta kaşık ile ezilerek pürüzsüz bir hamur elde edilir.
Vişneli Kek

. Ceviz içini mutfak robotunda irice kıyarak yerken ağza gelmesi sağlanır. İri kıyılmış ceviz içleri kek hamuruna eklenip karıştırılır. 

Yaz mevsiminde ve vişne hasat zamanın da vişneli kek yaparsak taze vişne kullanırız. Ancak taze vişne bulunmadığı zaman vişneli kek  yapacaksak dondurucuya koyulmuş vişne kullanabiliriz. Dondurucudan çıkarılmış vişneler 5 dakika kadar oda ısısında bekletilir. Böylece buzlar hafif çözünür ve vişneler de ağırlık yapmayacağı için dibe çökmezler. Vişnelerin çekirdekleri çıkartılır ve doğranmadan bütün olarak kullanılır. Vişnelerin üzerine iki yemek kaşığı un serpilerek karıştırılır. Vişneler çok fazla ezilmeden yani suyu çıkmayacak şekilde karıştırılarak una bulanır. Daha sonra da kek hamurunun üzerine elimiz ile tek tek ve yavaşça koymalıyız. Bütün vişneleri koyunca tahta kaşık ile yavaşça karıştırarak vişnelerin suyu çıkmadan karışımını sağlamalıyız. Kullanacağımız kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırladığımız vişneli kek hamurunu yavaşça kek kalıbına dökelim. Elimiz ile kek kalıbını sallayarak kek hamurunu kalıba eşit şekilde yayılmasını sağlamalıyız.

Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta ki fırında vişneli keki pişirebiliriz. Yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra vişneli kekin üzeri kızarır ve pişmiş olur. Ancak kürdan batırarak piştiği kontrol edilebilir. Vişneli kek içine batırdığımız kürdan ıslak ise pişmemiş olur, eğer kürdan kuru ise kek pişmiş demektir. Dikkat etmemiz gereken ilk yarım saat içinde fırının kapağını asla açmamamız gerekir. Çünkü kek pişmediği için birden söner. 
Vişneli kek pişince fırından çıkartılır ve soğuması için bir kenara alınır. Soğuduktan sonra kek kalıbı ters çevrilerek kek çıkartılır. Üzerine pudra şekeri serpilerek dilimlenir. Vişneli kek servise hazırdır.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:37:05





Vişneli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Vişneli Kek"

Leyla Esra

Cevap Sayısı: 0
Gerçekten mükemmel bir lezzet kekinizin iyi pişmesi için fırınınızı önceden ısıtın.

2014-02-21 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018