Tuzlu Kek



Tuzlu kek, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında olan tuzlu keki ikindi çaylarının yanında da hazırlayıp konuklarınıza inanılmaz bir şölen sunabilirsiniz. Özellikle yanına hafif bir tatlı ile tuzlu kek tam anlamıyla doyurucu olmaktadır.

Tuzlu kek tarifi için malzemeler;

  • 2 veya 3 tane yumurta (iriliğine göre)
  • 1 su bardağı rendelenmiş az yağlı beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tane temizlenmiş yeşil soğan
  • 200 ml pastörize süt (taze süt kullanılacak ise içerisine 1 kaşık su)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 2 su bardağı + 2 kaşık mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • bir tutam tuz
  • çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin (5 tane)
  • çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytin (5 tane)
  • 1 su bardağı ay çiçek yağı

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu,

Ön hazırlık; un, mısır unu ve kabartma tozunu bir kabın içerisine alalım. Karıştırma kabına aldığımız unlu malzemeleri dikkatli bir şekilde karıştıralım ve iyice harmanlayalım.

Tuzlu Kek Hazırlanışı:

Tuzlu kek yapımına öncelikle karıştırma kabımıza yumurtaları ekleyerek başlayalım ve ardından bekletmeden çırpalım.

Tuzlu Kek

Devamın da karışımın içerisine ay çiçek yağı ile birlikte beyaz peyniri ekleyelim ve burada kaşık ile karıştırma aşamasına geçelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu temizledikten sonra ince kıyım yapalım ve malzeme kabımızın içerisine alalım. Akabinde karışımımızın içerisine unlu malzemeyi ekleyelim ve karıştırma işlemine devam edelim.

Çekirdeklerini çıkarttığımız zeytinleri keskin bir bıçak vasıtasıyla keselim ve kek harcımızın içerisine alalım. Tüm malzemeyi ekleyelim ve kaşık ile dikkatli bir şekilde karıştıralım. Hazır hale gelmiş olan kek hamuru diğer kek hamurlarına oranla biraz sert olacaktır. Kekimizin pişeceği tepsiyi güzelce yağlayalım ve her tarafına susam, çörek otu ve haşhaş serpiştirelim.

Hazır hale getirdiğimiz kekimizi de süslediğimiz tepsimizin içerisine alıp önceden ısıttığımı fırına gönderelim. 170 derecelik fırında kekimizi 30 ya da 35 dakika kadar pişirelim ve kekimizin pişerken fırının kapağını açmayalım. Pişmiş olan tuzlu kekimizi fırından alalım ve üzerine bir tülbent kapatıp yumuşak olmasını sağlayalım. Kekimiz bir müddet dinlendikten sonra kareler şeklinde keselim ve servis tabaklarına alalım.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:36:04





Tuzlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tuzlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018