Tuzlu Kek



Tuzlu kek, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında olan tuzlu keki ikindi çaylarının yanında da hazırlayıp konuklarınıza inanılmaz bir şölen sunabilirsiniz. Özellikle yanına hafif bir tatlı ile tuzlu kek tam anlamıyla doyurucu olmaktadır.

Tuzlu kek tarifi için malzemeler;

  • 2 veya 3 tane yumurta (iriliğine göre)
  • 1 su bardağı rendelenmiş az yağlı beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tane temizlenmiş yeşil soğan
  • 200 ml pastörize süt (taze süt kullanılacak ise içerisine 1 kaşık su)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 2 su bardağı + 2 kaşık mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • bir tutam tuz
  • çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin (5 tane)
  • çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytin (5 tane)
  • 1 su bardağı ay çiçek yağı

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu,

Ön hazırlık; un, mısır unu ve kabartma tozunu bir kabın içerisine alalım. Karıştırma kabına aldığımız unlu malzemeleri dikkatli bir şekilde karıştıralım ve iyice harmanlayalım.

Tuzlu Kek Hazırlanışı:

Tuzlu kek yapımına öncelikle karıştırma kabımıza yumurtaları ekleyerek başlayalım ve ardından bekletmeden çırpalım.

Tuzlu Kek

Devamın da karışımın içerisine ay çiçek yağı ile birlikte beyaz peyniri ekleyelim ve burada kaşık ile karıştırma aşamasına geçelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu temizledikten sonra ince kıyım yapalım ve malzeme kabımızın içerisine alalım. Akabinde karışımımızın içerisine unlu malzemeyi ekleyelim ve karıştırma işlemine devam edelim.

Çekirdeklerini çıkarttığımız zeytinleri keskin bir bıçak vasıtasıyla keselim ve kek harcımızın içerisine alalım. Tüm malzemeyi ekleyelim ve kaşık ile dikkatli bir şekilde karıştıralım. Hazır hale gelmiş olan kek hamuru diğer kek hamurlarına oranla biraz sert olacaktır. Kekimizin pişeceği tepsiyi güzelce yağlayalım ve her tarafına susam, çörek otu ve haşhaş serpiştirelim.

Hazır hale getirdiğimiz kekimizi de süslediğimiz tepsimizin içerisine alıp önceden ısıttığımı fırına gönderelim. 170 derecelik fırında kekimizi 30 ya da 35 dakika kadar pişirelim ve kekimizin pişerken fırının kapağını açmayalım. Pişmiş olan tuzlu kekimizi fırından alalım ve üzerine bir tülbent kapatıp yumuşak olmasını sağlayalım. Kekimiz bir müddet dinlendikten sonra kareler şeklinde keselim ve servis tabaklarına alalım.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:36:04





Tuzlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tuzlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Eti Burçaklı Kurabiye

Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençle...

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Jöleli Kek

Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da old...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2017