Tencerede Kek



Tencerede kek, tencerede hazırlayacağınız kek hamurunu direkt tencereye dökerek pişireceğiniz gibi, kek hamurunuzu fincanlara dökerek de minik kekler pişirebilişiniz. Hava almadan piştiği için lezzet bakımından oldukça güzel sonuçlar elde edeceksiniz. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak tencerede kek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Tencerede Kek Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı çay demi
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  •  Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Tencereyi yağlamak için 1 çorba kaşığı margarin

Tencerede Kek Hazırlanışı

Tencerede kekimizin güzel olması ve çok kabarması için kullanacağımız malzemelerimizi 3-4 saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra kekimizin hazırlığına başlıyoruz. Yumurtalarımızı çukur bir kabın içine kırarak, üzerine toz şekerimizi ilave ediyoruz. Mikser ile karışım kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Karışımın üzerine 1 su bardağı çay demini, sıvıyağı,1 adet limon kabuğu rendesi ve tarçını ilave ederek tekrar çırpıyoruz. 1 çay bardağı fındık ve kuş üzümünü de ilave ettikten sonra, unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek karışıma dahil ediyoruz.

Tencerede Kek

Kek hamurumuz pürüzsüz bir hal alana kadar tekrar çırpıyoruz. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra kekimiz pişmek için hazır hale gelmiş demektir.

Kullanacağımız tencereyi (düdüklü) bol margarin ile yağlıyoruz. Tenceremizin bolca yağlanması gerekir. Aksi halde kek yapışarak parçalanabilir. Tenceremizin tam ortasına çelik bir su bardağı oturtarak hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz. Kek hamurumuzun üzerine arta kalan 1 çay bardağı dövülmüş fındığı serperek tenceremizin ağzını sıkıca kapatıyoruz. Kısık ocakta yaklaşık 20 dakika kadar kekimizi pişiriyoruz.

Düdüklü tencere olduğu için kek piştikten hemen sonra hiç beklemeden havasını çıkararak tencerenin ağzını açıyoruz. Kek tencerenin içinde bekletilirse tencerenin buharından kekimiz hamur olabilir. Kekimizi tencereden çıkarmak için bir bıçak yardımı kenarlarını sıyırıyoruz ve bir hamlede servis tabağına ters çevirerek kekimizi tencereden alıyoruz. İsteğe göre üzerine çikolata sosu dökülerek Hindistan cevizi ile kaplanabilir. Afiyet olsun.

Tencerede Kekin Püf Noktası: Tencere keki mutlaka eski alüminyum düdüklü tencerelerde pişirilmelidir. Çelik özellikli düdüklü tencerelerde pişen keklerde istenilen sonuç alınmayabilir. 

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:34:27





Tencerede Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tencerede Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Islak Kek

Islak kek, tabiri kekin genellikle çikolata sosuyla buluşturulması sonucunda ortaya çıkar. Kekin üstüne dökülen soslar çeşitlilik gösterebilir. Ancak ıslak kek dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen çikolata sosudur. Bu tarif hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2017