Tarçınlı Kek



Tarçınlı Kek çay saatlerinde keyifle tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. Tatlı sevenler için lezzetli bir seçenektir. Kısa zamanda yapılabildiği için habersiz gelen misafirler için ideal bir seçenektir. Hazır ürünlerden çocukları uzak tutabilmek için caziptir. Ara öğünlerde yenilebilecek doyurucu bir atıştırmalıktır. Kekin içerisinde kullanılan tarçının vücuda çok sayıda faydası bulunmaktadır. Tarçının verdiği koku sayesinde kekin kokusu da rengi de hoş olmaktadır. Saklama koşulları oldukça kolaydır. Kapalı bir kap içerisinde buzdolabının alt bölümünde 4 gün muhafaza edilebilir. Oda sıcaklığında 2 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Buzdolabının dipfriz kısmında 3 ay boyunca saklanabilir.

Tarçınlı Kek Besin Değeri:

Protein (g) : 3.90
Karbonhidrat (g) : 56.00
Yağ (g) : 3.20
Kolesterol (m g) : 0.00
Potasyum (m g) : 500.00
Sodyum (m g) : 26.00
Kalsiyum : 1228.00
Vitamin C : 0.00
Vitamin A : 26.00
Demir : 38.10

Malzeme Listesi: 

  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
  • 2 Su Bardağı Un
Hazırlanışı:

Kekin hazırlanışına derin bir kap alınarak başlanır. Derin kabın içerisine 4 adet yumurta ve şeker ilave edilir.
Tarçınlı Kek

Mikser ile malzeme 8 dakika çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken, kabın içerisine süt, sıvı yağ ilave edilir. İyice çırpılmış olan malzemenin içerisine tarçın ilave edilir. Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilya bir süzgeçle elenir. Yapılan bu işlem sayesinde un hava alır ve böylelikle kek daha fazla kabarır. Elenmiş olan malzeme çırpma kabına ilave edilir ve çırpma işlemi 2 dakika kadar devam eder. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamuru fırına girmek için hazırdır. Yapışmaz özellikli veya fırın kağıdı kaplanmış olan fırın kabına hamurun tamamı dökülür. Bir yemek kaşığı yardımı ile hamur fırın kabına iyice yayılır. Hamurun içerisinde bulunan fazla havanın dışarı çıkması için, fırın kabı yerden 2 santim kaldırılıp, yavaşça yere bırakılır. Bu işlem birkaç defa tekrarlanır. Böylece kek hamurunun içerisinde bulunan fazla hava dışarı çıkmış olur ve kek çok daha fazla kabarır. Bu aşamada tercihe göre kekin üzerine fındık, ceviz, susam, damla çikolata gibi malzemeler eklenebilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru yerleştirilir. Kekin 45 dakika pişirilmesi gerekmektedir. Kekin çok fazla kabarmasını isteyenlere öneri, fırının kapağını açmamaları dır. Kek kürdan ile kontrol edilir. Pişmiş olan kek soğuması için bir kenarda yaklaşık 25 dakika dinlendirilir. Soğuyan kek dilimlenir ve servis tabağına alınır. Tercihe göre servis esnasında ceviz kullanılabilir. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:50:05





Tarçınlı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tarçınlı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018