Patatesli Poğaça



Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Hazırlanması da kolay olan bu tarif hemen hemen herkes tarafından da sevilmektedir. Eğer patatesli poğaça tarifini yapmak isterseniz kabartma tozu yerine maya da tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durumdur. 

Patatesli poğaça için gerekli malzemeler

  • 200 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta

İç Harcı İçin

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Patatesli poğaça hazırlanışı

Patatesli poğaça için derin bir hamur yoğurma kabı alın ve içerisine margarini ilave edin. margarinin bu aşamada yumuşak olması gerekiyor. Yumuşak margarinin içerisine diğer kalan malzemeleri ilave edin ve parmak uçlarınız ile yoğurun. Ardından hamur malzemelerinin içerisine yavaş yavaş unu ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hamurun ele yapışmayacak nitelikte olması gerekiyor.

Patatesli Poğaça

İstenilen kıvama gelen hamuru bir kenara kaldırın ve dinlenmesi için bekletin. bu aşama da hamur dinlenirken siz de patatesli poğaçanın iç harcını hazırlamaya geçin.

Patatesleri bir tencerenin içerisine alın ve üzerine su ilavesi yapın. Ardından patatesleri yumuşayana dek haşlayın. Haşlanmış olan patatesleri yumuşadıktan sonra ocağın üzerinden alıp kabuklarını soyun. Ayrı bir yerde tavanın içerisine az miktar sıvı yağ ilavesi yapıp ısıtın. Kuru soğanı ince kıyım yapın ve sıvıyağın içerisinde kavurun. Kavrulmuş olan soğanın içerisine haşlanmış patatesleri doğrayıp veya rendeleyip ilave edin. soğan ile beraber patatesleri kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın. Hazır hale gelmiş olan iç harcı bir kenara kaldırın.

Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın ve yuvarlayın. Bütün bezeleri yuvarladıktan sonra bir tanesini tezgahın üzerine alın ve parmak uçlarınız ile açın. Orta kısmına hazırlanmış olan patatesli harçtan ilave edip katlayın. Şekil alan patatesli poğaçaları yağlanmış bir fırın tepsisinin içerisine alın. Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiye alın. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile süsleyip 200 derecelik fırına gönderin. Eğer çörek otu kullanmıyor iseniz susam da tercih edebilirsiniz. Poğaçaların üzeri kızardıktan sonra alt kısmını da pişirin ve istenilen kıvama geldiğinde fırından alın ve sunum yapın. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 15:34:17





Patatesli Poğaça Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Poğaça"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018