Patatesli Kek



Patatesli kek, içinde  patates bulunan tuzlu bir kek türüdür. Yapılışı oldukça kolay olan ve kısa süre içinde hazırlanan bu tarifi her zaman yapabiliriz. Misafir ikramlarında, çocuklarımıza çayın yanında ve hata kahvaltıda bile rahatlıkla sunabiliriz. Patatesli kek, hem doyurucu hemde besleyici tuzlu bir kek türüdür. İçerisindeki patatesler oldukça yumuşak bir kek elde etmemizi sağlar. Protein, karbonhidrat ve vitamin kaynağı olan patatesli kekin, enerji değeri de oldukça yüksektir. İçerisine isteğe göre farklı malzeme ve baharatlar eklenerek de yapılabilir.

Patatesli Kek Malzemeleri
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 tane orta boy patates
  • 4-5 dal dere otu
  • 4 dal taze soğan
  • Kimyon, karabiber kuru nane, pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • susam, çörek otu
  • 1,5 su bardağı un
Patatesli Kek Yapılışı
 
Patateslerin kabuğu soyulup, küçük küçük küp şeklinde doğranır. Kısa bir süre su dolu bir kabın içerisinde bekletilerek fazla nişastasını bırakması sağlanır.Dere otu ve taze soğanlar ayıklanır ve ince ince kıyılır. 

Derin ve geniş bir karıştırma kabının içerisine yumurtalar kırılır.
Patatesli Kek

Yumurtalar bir çırpma teli çırpılarak sarısı ile beyazı karıştırılır. Üzerine sıvı yağ ve yoğurt eklenerek, bunlar da iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek harmanlanır ve patatesli kek hamuruna eklenerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra da küp şeklinde doğranmış patates,kıyılmış dere otu ve taze soğanlar eklenir. Patatesli kek hamurundaki ve bütün malzeme karıştırılır. Fırın tepsisi margarin ile yağlanıp, üzerine hafifçe un serpilir. Böylece kek piştiği zaman tepsiye yapışmayacak dilimler daha kolay çıkartılacaktır. Son olarak hazırlanan patatesli kek tepsiye dökülür. Üzerine bolca susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirilir. Yaklaşık olarak yarım saat sonra patatesli kekin üzeri kızarıp pişmiş olur. Ama yine de kürdan batırılarak pişmesi kontrol edilebilir. Kürdan hamurlu ve ıslak ise daha pişmemiş demektir. Eğer kürdan kuru ise pişmiş olur. Normal keklere göre daha ince bir kek olur. Çünkü içerisinde patates, taze soğan ve dere otu olduğu için malzemeler ağır gelir ve fazla kabarmaz. Ama oldukça yumuşak ve gevrek bir tuzlu kek yapmış oluruz. Patatesli kek fırından çıkınca beş dakika kadar bekleyip ilk sıcaklığının geçmesi sağlanır. Daha sonra kare şeklinde dilimlenir. Patatesli kek servise hazırdır.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:53:31





Patatesli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018