Pankek



Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, muz gibi meyvelerin yanında kek grubu olarak da tüketebilirsiniz tercih tamamen sizin. Eğer hiç denemediyseniz hemen şimdi vereceğim tarifle sizlerde pankekle tanışın ve artık düzenli yaptığınız tarifleriniz arasında sıraya koyun. Şimdiden hepinizin ellerine sağlık.

Pankek, ilk olarak Eski Yunan mutfağı keşfetmiştir. Boyutu nerdeyse 10 cm olan pankek oldukça lezzetlidir. Diğer bir deyişle küçük pofuduk hamur parçalarıdır .Görünüşü itibariyle de özellikle çocukların oldukça hoşuna gider. Yumuşak ve ağızda dağılma özelliğiyle vazgeçilmez bir lezzet olmuştur. Özellikle Amerikalılar pankeki çok tüketen bir ülke olmakla beraber pankeki sade de yemezler. Yanında çay üzümü yada akçaağaç şurubuyla birlikte tüketirler. Böyle de olunca yüksek kalori tüketmiş oluyolar ve bu da fazla kilolara sebebiyet veriyor.

Son yıllar da ise güzel Türkiyemizde oldukça tanınmıştır. Gerek kahvaltılar da, gerek beş çaylarında sıkça tükettiğimiz bir lezzet haline gelen pankek krepe çok benzediğinden sürekli bu ikili karıştırılır. Oysa ki aralarında birkaç dikkat çeken farklılıklar vardır. Misal, krep hamuruna kabartma tozu katılmaz ve incemsi daha büyük bir yapıya sahiptir. Ayrıca pankek şekerli bir yapıya sahiptir

Pankek

Yani ikisi çok benzer tarifler olmakla beraber ikisi de oldukça önemli iki ayrı lezzettir.

Pankeke bir çok farklı coğrafyalarda farklı isimler vermişlerdir. İngilizlerin Hotcake  yada Pancake olarak kullandıkları bu terim Türkçe karşılığı tava kekidir. Buradan da anlıyoruz ki yapım aşamasında tava kullanılır. 

Pankek malzemeler;
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pankek pişirirken kullanmak için;
  • sıvı yağ

Pankek servis etmek için tavsiyeler;

  • Muz, kivi, çilek, bal, reçel,  çikolata
Pankek Yapılışı;

İlk aşama olarak, yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Daha sonra un, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde bir hamur elde edilir. Hamur hazır olduktan sonra teflon ya da yapışmaz bir tavaya biraz  sıvı yağ koyulur ve ocağa alınır. Yağ biraz kızartılır ve daha sonra  büyük bir  kaşık yardımıyla hamur slınır ve tavaya dökülür. Dökülen hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Bir yüzü pişince spatula ile çevrilerek her iki tarafı da  pişirilir. Artık piştikten sonra üzerine tercihinize göre pudra şekeri serpilerek damak tadınıza göre kivi, muz,  çilek, bal, çikolata,  reçel ile servis yapılabilir. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 08.08.2016 18:44:37





Pankek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Pankek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pufuduk Kek

Pofuduk Kek, hem yetişkinlerin hem de çocukların severek yediği lezzetli bir kek tarifidir. Özellikle çay saatlerinde veya kabul günlerinde güvenle servis edebileceğiniz ve tattırdığınız yakınlarınız tarafından övgüler alabileceği...

Tavada Kek

Tavada Kek, diğer kek tariflerinden farklı olan bir kek tarifidir. Kolay yapılabilen ve fırında yapılmadığı anlaşılmayan bir tariftir. Fırını bozuk olan veya evinde fırın olmayan bayanların yapabileceği çok güzel bir tariftir. Hab...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017