Mozaik Kek



Mozaik kek, zebra keke olan benzerliği ile hanımlar arasında görsel sunumda birinci sırada yer alan lezzetli bir kektir. Sadeliğin ve kakaonun birleşip şahane bir sunum olarak ortaya çıkan bu kekin lezzeti de, adınızı gelen misafirlerinizin ardından da anılmasına sebep olacaktır. Yöresi tam olarak nereye ait olduğu belli olmayan bu keki, evinizde bulunan ya da kolayca satın alabileceğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Şerbetsiz olarak hazırlanması sebebiyle hafifliğe yakın olan, görüntüde simetri şöleni olan  kek,  şeker ve diyabet hastaları için tüketimi aşırıya kaçmamak kaydıyla sorun oluşturmamaktadır.  Sade ve kakaolu Pandispanya ile hazırlanan kekin malzemeleri, sırasıyla yazılmıştır.

Mozaik Kek'in Malzemeleri 10-12 Kişilik

Beyaz Pandispanya Keki İçin;

  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kakaolu Pandispanya Keki İçin;

  • 4 Kahve fincanı şeker
  • 2 Kahve fincanı su
  • 4 Adet yumurta
  • 4 Kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı kakao

Ara krema İçin;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 lt. Süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri İçin;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
Mozaik Kek'in Yapılışı

Kekin sade pandispanyası için; derin bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5-6 dakika kadar çırpın. Su, un ve kabartma tozunu sırayla katarak birkaç dakika daha çırpın. Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökerek önceden ısıttığınız fırında 175 derecede 30-35 dakika kadar pişirin.

Mozaik Kek

Çatal batırarak malzemenin bulaşmadığına ikna olduğunuzda kek pişmiş demektir. Fırından pandispanyayı başka bir kek tepsisi ile ters çevirerek çıkarın.

Kakaolu pandispanya için aynı pişirme işlemlerini uygulayın. Karışımı elde ettiğinizde 175 derecelik fırında, 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra aynı şekilde ters çevirerek pandispanyayı çıkarın.

Pişen pandispanyaları ortadan ikiye enine doğru keserek 4 adet pandispanya olmasını sağlayın. Her bir pandispanyanın ortasına, kekten daha küçük bir tabak koyarak bıçağı etrafında döndürerek kesin. İlk tabaktan daha küçük bir tabak ile tekrar kesme işlemini gerçekleştirin. Ortasında farklı büyüklükte 2 halka gibi kesim gerçekleşecektir. Her bir kesimin yerine sade keke kakaolu kek, kakaolu keke sade kek halkasını yerleştirin. 

İçinin kreması için; orta büyüklükte sos tenceresinde nişasta, şeker, un karışımını pişirin. Bir yandan da süt ilave ederek karışımı pişirmeye devam edin. En son limon rendesi de ilave ederek orta ateşte kaynamasını sağlayın. Keklerin arasına sürüldüğünde birbirleriyle yapışma işlevi göreceğinden krema, çok katı olmayan yarı sıvı bir karışım olacaktır. Yeterli miktarda kaynayınca ocağı kapatın.

Sunum yapacağınız servis tabağına, her bir pandispanya dilimini koyarak ara katlara krema sürün ve en son kata kadar malzemeyi yettirerek sürüp, kapama işlemini gerçekleştirin.

Üzerinin kreması için yine bir tencerede, kakao, un, nişasta ve şekeri süt ilave ederek çırpıcıyla karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynattığınız krema soğuyunca, pandispanyaların üzerine sürün, kekin altına doğru akan kremayı kenarlarını kapatacak şekilde sürün. Bir gün boyunca buzdolabında beklettiğiniz Mozaik Kek'i çıkartın ve Hindistan ceviziyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:34:36





Mozaik Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Mozaik Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018