Limonlu Kek



Limonlu kek, limon yemeklerde, çorbalarda kullanıldığı gibi kek yapımında da kullanılmaktadır. Limonun vücuda bir çok faydası vardır. Keklerinize limonun müthiş aromasını ilave ederek harika kekler hazırlayabilir, misafirlerinize çay ile servis yapabilirsiniz. Limonun faydalarını bilmeyen yoktur. Bağışıklık sisteminden enfeksiyon hastalıklara kadar birçok faydası vardır. Ayrıca lif bakımından da oldukça zengindir. limonu kek yapımında kullanarak olumlu etkilerinden yararlanmak mümkündür.

Limonlu Kek Malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından az fazla tereyağı (tuzsuz)
  • 1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazla toz şeker
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Kek Hazırlanışı

Limonlu kekimizin çok güzel sonuçlanabilmesi için kullanacağımız tüm malzemeleri 4-5 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Limonlu kekimize tereyağımızı çukur bir kabın içine alarak başlayalım. Çukur kaba aldığımız tereyağımızı 3-4 dakika kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Ardından çırptığımız tereyağının üzerine toz şekerimizi ekleyerek karışım krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından karışımın içine 5 adet yumurtamızı teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Kuru malzemelerimizi hazırlamak için, öncelikli olarak unumuzu eleyerek geniş bir kaba alıyoruz. Unumuzun içine kabartma tozu, vanilya ve bir tutam tuz ilave ettikten sonra kaşık yardımı ile harmanlıyoruz. Ardından limonumuzu yıkayarak kabuğunu unlu malzemelerimizin üzerine rendeliyoruz. Kuru malzemelerimizi daha önce hazırladığımız yaş malzemelerin içine ilave ederek bütün malzemelerimizi mikser yardımı ile 1-2 dakika kadar çırpıyoruz. Bir kahve fincanı kadar limon suyu sıkıyoruz ve karışıma ilave ederek mikser ile hızlı bir şekilde harcımıza yediriyoruz

Limonlu Kek

Kek hamurumuz artık hazır hale geldi. Kekimizi pişireceğimiz kelepçeli kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Yağlı kağıdımız yoksa kelepçeli kalıbımızı katı yağ ile yağlayarak her tarafına un serpiştiriyoruz. Kalıbımızdaki fazla unu silkeleyerek hazırladığımız limonlu kek harcını kalıbımıza güzelce döküyoruz ve yayılmasını sağlıyoruz. Kek hamurumuzu önceden 190 derecede ısıttığımız fırınımıza sürerek yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından almadan önce mutlaka pişip pişmediğini kontrol etmek için tam ortasına kürdan batırıyoruz. Batırdığımız kürdana hamur bulaşmazsa kekimiz pişmiş demektir. Yarım saat kadar pişirdiğimiz limonlu kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 20 dakika kadar soğutuyoruz.

Kekimizin soğuma aşamasında üzeri için kullanacağımız sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Limonlu kekimizin sosu için 1 su bardağı pudra şekerini çukur bir kabın içine alıyoruz ve üzerine bir fincan kadar limon suyu ilave ediyoruz.(Limon suyu taze sıkılmış olmalıdır.) Çatal ile sosumuzu iyice karıştırdıktan sonra soğuyan limonlu kekimizin üzerine döküyoruz. Limonlu kekimiz bu aşamadan sonra servis için hazır hale gelmiş demektir. Artık dilimleyerek servis edebiliriz.

Limon suyu ve limon kabuğu kullanarak hazırladığımız limonlu kek besleyici değeri yüksek olan bir kek tarifidir. Çocuklarınızın ve sevdiklerinizin beslenmesine katkıda bulunmak için limonlu kek hazırlayabilirsiniz. Limonun mayhoş tadı ile harika bir lezzete ulaşmak bu kek tarifi ile mümkün olacak. Limonun sindirime yardımcı olma özelliği ile beraber mide yanması, şişkinlik hissini azaltma gibi bir özelliği de vardır. Ayrıca limon kalp, beyin ve sinir işlevleri açısından oldukça yararlıdır. Limonu tek başına tüketemeyenler için bu kek tarifi adeta bir sağlık kaynağı olacaktır.

Kendinizi stresli hissediyorsanız ya da gergin bir gün yaşıyorsanız bir fincan çayın yanında bir dilim limonlu kek yiyerek stresinizi ve gerginliğinizi gidererek kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:36:45





Limonlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Limonlu Kek"

Râfi

Cevap Sayısı: 0
Limonun koku ve tadı keki muhteşem yapar. Burada da gerçekten güzel anlatılmış. Hemen deneyeceğim.

2014-03-06 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Islak Kek

Islak kek, tabiri kekin genellikle çikolata sosuyla buluşturulması sonucunda ortaya çıkar. Kekin üstüne dökülen soslar çeşitlilik gösterebilir. Ancak ıslak kek dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen çikolata sosudur. Bu tarif hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2017