Köstebek Pasta



Köstebek Pasta; Görünüm olarak köstebeğe benzediği için bu adıyla bilinen bir tariftir. İç kremanın kıvamını tutturmak oldukça önemlidir.  Katı bir krema olması gerekir. Akışkan olursa görselliğini bozar ve bütün emeğiniz heba olur.Özellikle bir gece bekletilmesi halinde krema daha koyulaşıp görselliği sağlayacaktır. Şimdi dilerseniz bu renkli tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinize kolay gelsin.

Köstebek Pasta Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı dolu süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı  tepeleme un 
  • 3 yemek kaşığı kakao 

Köstebek Pasta Kreması İçin;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya 
  • Çikolata parçaları

Köstebek Pasta Arası İçin;

  • 2 yada 3 adet muz
Köstebek Pasta Yapılışı;

Öncelikle keki hazırlamak için; süt,  yumurta, şeker,  sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde iyice  karıştırın. En son olarak da  kakaoyu ekleyin ve tekrar karıştırın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve harcı döküp yayılmasını sağlayın.

Köstebek Pasta

Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına sürün. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra ters çevirerek pasta tabağına düzgün bir şekilde yerleştirin. Kaşık yardımıyla kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortasını oyun. Oyduğunuz kek kırıntılarını pastanın en üzerine serpiştirmek için iyice ufalayın. 

Kekimizin pişmesini beklerken kremamızı hazırlayalım.  Kreması için süt, un ve vanilyayı bir tencerede iyice karıştırıp pişmesi için ocağa alın.Koyulaşıp kıvama ulaşınca ocaktan alın ve 5 dk. sonra kremşantiyi toz olarak ekleyip blendır ile iyice karıştırın. En son olarak da çikolata parçalarını kremaya ekleyip karıştırın.

Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve düz tarafı altta olacak şekilde kekin oyulan kısmını tamamen kapatın. Daha sonra kremayı muzların üzerini örtecek şekilde oyulan kısmın her yerine güzelce yayın. Ayırmış olduğunuz kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak, kremayı da tamamen kapatacak şekilde pastanın üstüne serpiştirin. Ayırmış olduğunuz bu kek kırıntıları pastanızın üstünde pütür pütür bir görüntü oluşturacaktır ve köstebek pastanız başarıyla tamamlanmış olacaktır. Buzdolabında 1-2 saat bekletin köstebek pastanız hazır. 

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 26.07.2016 12:02:15





Köstebek Pasta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Köstebek Pasta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018